Ganduri la Evanghelia Duminicii a 29-a dupa Rusalii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Gânduri la Evanghelia Duminicii a 29-a după Rusalii

[2020-01-19]
de Mihail Mere-Albe

În Duminica a 29-a după Rusalii s-a citit în timpul Sfintei Liturghii textul biblic de la Luca 17:12-19 care prezintă Vindecarea celor zece leproși.
Legat de învățătura centrală a evangheliei de astăzi, Patriarhul Daniel a semnalat c㠄Nu este drept și nici nu este demn să nu mulțumim lui Dumnezeu și oamenilor când ni se face un bine”.
În acest sens, Patriarhul a îndemnat la exprimarea recunoștinței și rostirea de rugăciuni de mulțumire „Preasfintei Treimi pentru darul vieții noastre, pentru sănătate și pentru tot ajutorul primit în viață”.
Totodată, recunoștința trebuie să fie îndreptată și față de „părinții după trup care ne-au născut și crescut, educatorilor, învățătorilor, profesorilor și duhovnicilor care ne-au format intelectual și duhovnicește, precum și tuturor celor care ne-au ajutat în vreme de boală, de necaz sau de nevoie”.
Pentru mai multe citate și imagini inspiraționale, urmărește-ne pe Instagram !

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 318, Ultimul acces: 2020-09-19 20:09:27