Catolici din intreaga lume spera in continuarea Liturghiilor papale online - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Catolici din întreaga lume speră în continuarea Liturghiilor papale online

[2020-05-22]
21.05.2020, Roma (Catholica) - După ce Vaticanul a sistat în această săptămână transmisiunile live ale Liturghiilor zilnice ale Papei Francisc, catolici din lumea întreagă i-au cerut Papei reluarea transmisiunilor. Ultima transmisiune a avut loc în ziua de luni, 18 mai 2020, ziua în care Diecezele din întreaga Italie au putut relua Liturghiile cu participarea credincioșilor. Dar mulți catolici din alte țări rămân tot fără acces la Liturghie. Acesta este de exemplu cazul Misionarelor Franciscane ale Mariei, din Nairobi, Kenya, unde toate lăcașurile pentru cultul public sunt închise până în 6 iunie.
Sr. Mary Anne Williamson a scris o scrisoare în numele comunității ei religioase, arătând că atunci când au fost închise bisericile în Kenya, la început au celebrat o Liturgie a Cuvântului în capela lor, dar apoi au urmărit pe EWTN Sfânta Liturghie celebrată de Sfântul Părinte, adunându-se toate împreună după Liturghia de dimineață din capelă. Sr. Mary Anne a spus că pentru surorile misionare a fost important să se roage în acest fel în unire cu Papa și cu creștinii din lumea întreagă, ascultând predica Sfântului Părinte tradusă de una dintre călugărițe și participând și la momentele de adorație euharistică de la sfârșitul Liturghiilor de la Casa Santa Marta.
În timp ce alte țări din Europa relaxează restricțiile legate de pandemie, catolicii din India, Nigeria, Africa de Sud, Kenya, Anglia, Elveția și alte țări rămân tot fără acces la Liturghii publice. În Irlanda, nu se așteaptă să se redeschidă bisericile până în luna iulie. Transmiterea Liturghiilor din capela Casei Santa Marta din Vatican, celebrate de Papa Francisc, a început în dimineața zilei de 9 martie, după suspendarea Liturghiilor publice din Italia, în urma unei ordonanțe guvernamentale. La începutul fiecărei Liturghii, Papa anunța câte o intenție de rugăciune, adesea legată de suferința provocată de pandemia de coronavirus.
Anunțând încheierea transmisiunilor live ale Liturghiilor papale, purtătorul de cuvânt al Vaticanului a spus: „Papa dorește ca Poporul lui Dumnezeu să se întoarcă astfel la familiaritatea trăită în comunitate cu Domnul în Sacramente, participând la Liturghia duminical㔠și reluând vizitele zilnice la Preasfântul Sacrament. Articolul ACI Prensa care anunța încheierea transmisiunilor live zilnice de la Vatican a primit peste 1.900 de comentarii pe rețelele sociale, oamenii exprimându-și recunoștința pentru aceste transmisiuni și întrebând de ce au fost sistate dacă Dieceze din unele zone din America Latină se află încă în carantină.
Vatican News a relatat în 20 mai că mii de credincioși din China au urmărit Liturghiile cu traducere, via WeChat, și că vestea încetării transmisiunilor a produs suferință și chiar lacrimi. Sora Mary Anne, din Kenya, a declarat pentru CNA că crede că chiar și în locurile în care bisericile sunt redeschise, precum Italia, credincioșii obligați să rămână în casă dar și alți catolici ar aprecia oportunitatea de a urmări Liturghiile Papei și a-i asculta predicile. Liturghiile cu credincioși reluându-se în unele părți ale lumii, parohiile trebuie să decidă dacă vor continua transmiterea a Liturghiilor, pe care au oferit-o în timpul pandemiei.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 34, Ultimul acces: 2020-06-06 16:53:11