In post, sa nu uitam de fratii si surorile noastre aflati pe patul de suferinta, indeamna Mitropolitul Banatului - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

>
eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

În post, să nu uităm de frații și surorile noastre aflați pe patul de suferință, îndeamnă Mitropolitul Banatului

[2020-07-30]
de Gheorghe Anghel

În mesajul pastoral adresat la începutul Postului Adormirii Maicii Domnului, Mitropolitul Ioan al Banatului îndeamnă la rugăciune mult, milostenie și grijă față de cei bolnavi și singuri.
„Să nu uităm, preaiubiții mei fii duhovnicești, de frații și surorile noastre aflați pe patul de suferință, în spitale și acasă, precum și de personalul medical care îi îngrijește cu dragoste, cu dăruire și cu jertfă de sine, pomenindu-i și pe ei în rugăciunile noastre către bunul Dumnezeu și către Sfânta Maică a Domnului”.
Ierarhul face apel la cler și la credincioși să călătorească pe calea postului „cu pace sufletească și cu bucurie duhovniceasc㔠și recomandă s㠄înmulțim faptele bune, să sporim rugăciunea către Hristos Domnul și către Sfânta Sa Maică, primenindu-ne, totodată, sufletul prin Tainele sfinte ale Spovedaniei și Euharistiei”.
„În această binecuvântată perioadă de post, Vă îndemnăm, Preacucernici Părinți, Preacuvioși slujitori ai cinului monahal și iubiți credincioși, după cuvântul unui părinte al Bisericii, să ne abținem de la orice păcat, pentru ca, așa cum postim cu pântecele, să postim și cu limba, să nu clevetim, să nu mințim, să nu vorbim în deșert, să nu denigrăm pe alții, să nu ne mâniem și, într-un cuvânt, să nu facem păcate cu limba noastră”.
Mitropolitul Ioan cere tuturor slujitorilor bisericești din eparhie, „în duhul dragostei frățești”, ca, „pe lângă programul liturgic îndătinat, să oficiem, în seara fiecarei zile, la ora 19:00, Acatistele sau Paraclisele Maicii Domnului”.
Instituit în secolul al V-lea, postul Adormirii Maicii Domnului a fost generalizat și uniformizat în secolul al XII-lea, când s-a hotărât să fie ținut în perioada 1-15 august.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 36, Ultimul acces: 2020-08-12 14:34:03