18 ani de la recunoasterea Mitropoliei Basarabiei de Rep. Moldova: PS Antonie a oficiat o slujba de multumire - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

18 ani de la recunoașterea Mitropoliei Basarabiei de Rep. Moldova: PS Antonie a oficiat o slujbă de mulțumire

[2020-07-30]
de Gheorghe Anghel

Preasfințitul Părinte Antonie a oficiat joi un Te Deum cu prilejul împlinirii a 18 ani de la recunoașterea Mitropoliei Basarabiei de către Republica Moldova. Slujba de mulțumire a avut loc la biserica „Nașterea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos” din orașul Bălți.
Ierarhul a reamintit greutățile prin care au trecut clericii mitropoliei de-a lungul timpului și a mulțumit celor care au depus eforturi constante pentru recunoașterea structurii ecleziale de autoritățile statului.
A adus mulțumiri Mitropolitului Petru, clericilor și credincioșilor care l-au susținut cu hotărâre în toate demersurile sale.
„Este o zi istorică pentru Mitropolia Basarabiei pentru că în 2002, după 10 ani de nedreptate arătată preoților și credincioșilor Mitropoliei Basarabiei (…) s-a reușit înregistrarea mitropoliei de Secretariatul de Stat pentru Culte”, a spus Episcopul de Bălți.
Mitropolia Basarabiei este o Biserică ortodoxă autonomă, de stil vechi, în cadrul Patriarhiei Române, reactivată în data de 14 septembrie 1992 și recunoscută oficial de Patriarhia Română în 19 decembrie 1992 drept succesoare spirituală, canonică, istorică a Mitropoliei Basarabiei, care a funcționat până în anul 1944 inclusiv.
Preasfințitul Părinte Petru (Păduraru), fostul episcop de Bălți al Mitropoliei Chișinăului, a devenit în 1992 locțiitor și mai apoi, în octombrie 1995, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, cu drept de jurisdicție extrateritorială asupra românilor ortodocși din diaspora de răsărit.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 35, Ultimul acces: 2020-08-12 14:35:20