Lacas de cult vechi de peste o suta de ani, resfintit de Episcopul Slatinei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Lăcaș de cult vechi de peste o sută de ani, resfințit de Episcopul Slatinei

[2020-09-09]
de Sorin Ionițe

Episcopul Sebastian al Slatinei și Romanaților a resfințit duminică biserica din satul Morunglav, județul Olt, în urma unor ample lucrări de restaurare. Au fost refăcute pictura interioară și exterioară precum și acoperișul lăcașului de cult.
La Morunglav, Episcopul Sebastian a sfințit și casa parohială, praznicarul, capela și clopotnița parohiei.
©Episcopia Slatinei și Romanaților
Pentru efortul depus la restaurarea întregului lăcaș de cult și a anexelor sale, Preasfinția Sa a acordat rangul de sachelar preotului paroh Ionuț Brînaru, iar celor care au sprijinit financiar realizarea lucrărilor distincții de vrednicie.
©Episcopia Slatinei și Romanaților
„Bucuria mea ca preot al acestei frumoase biserici a fost și este să simt că inimile credincioșilor bat de iubire față de Mântuitorul Iisus Hristos. Am luptat cu toată dragostea pentru a da haină nouă bisericii noastre, pentru a ne ruga noi și urmașii noștri într-un loc frumos și binecuvântat de Dumnezeu”, a spus Pr. Ionuț Brînaru.
La finalul slujbei, PS Sebastian a vorbit despre Pilda lucrătorilor răi citită la Sfânta Liturghie. Episcopul Slatinei și Romanaților a atras atenția că omul de azi se comportă barbar și grosolan cu „via” încredințată lui de Dumnezeu. Cuvântul s-a intitulat „Ce am făcut cu ‹via› Domnului?”.
Biserica din Morunglav a fost construită în perioada 1900-1923.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 44, Ultimul acces: 2020-09-28 03:21:50