Academia Romana a donat 47 de Caiete eminesciene Bibliotecii USV - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Academia Română a donat 47 de Caiete eminesciene Bibliotecii USV

[2020-10-07]
de Gheorghe Anghel

47 de Caiete eminesciene, din volumele facsimilate de Academia Română în anul 2005, au fost donate săptămâna trecută Bibliotecii Universității din Suceava.
„Considerăm că abia acum avem acces, la Suceava, la esența operei eminesciene, iar prețioasele volume, de o valoare inestimabilă, vor putea fi consultate în sălile de lectură ale Bibliotecii Universității Ștefan cel Mare din Suceava”, au transmis reprezentanții USV.
Donația a fost realizată cu sprijinul prof. univ. Mircea A. Diaconu, prorector cu activitatea didactică și asigurarea calității.
Caietele eminesciene completează fondul de carte de la Biblioteca USV care conține, printre altele, Ediția Perpessicius și alte ediții princeps din opera poetului național.
Volumele sunt însoțite de 20 de CD-uri, care conțin integrala Operei eminesciene.
Facsimilarea Caietelor eminesciene, donate Bibliotecii Academiei Române de către Maiorescu, a fost un proiect pentru care a militat Constantin Noica, din dorința de a face posibil accesul oricărui om de cultură la manuscrisele eminesciene, aflate în pericol de degradare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 37, Ultimul acces: 2020-10-19 11:19:19