Comemorarea pr. Francisc Lenghen la zece ani de la trecerea la cele vesnice - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Comemorarea pr. Francisc Lenghen la zece ani de la trecerea la cele veșnice

[2020-10-07]
În biserica „Regina Sfântului Rozariu” din Tuta s-a celebrat marți, 6 octombrie 2020, o Sfânta Liturghie în comemorarea pr. Francisc Lenghen, fiu al satului, care în urmă cu zece ani a trecut la cele veșnice. Liturghia a fost prezidată de PS Iosif Păuleț, concelebrant fiind ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop de București, luând parte și ceilalți colegi, fii ai satului și preoți oaspeți.

La cuvântul de învățătura, ÎPS Aurel a început prin a ne spune că la fiecare Sfântă Liturghie celebrată noi creăm o punte între lumea noastră (de pe acest pământ) și Dumnezeu, iar apoi a continuat îndemnându-ne la rugăciune pentru a putea avea posibilitatea într-o zi să ne revedem cu răposații noștri. În încheierea omiliei, ÎPS Aurel ne-a prezentat pelerinajul preotului pe acest pământ, recitând ultima strofa din cântecul „Preot în veac ești tu”.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, PS Iosif Păuleț a adresat un cuvânt de mulțumire ÎPS Aurel Percă, colegilor, preoților oaspeți și tuturor credincioșilor prezenți pentru participare. După binecuvântarea finală a urmat rugăciunea de recviem intonată la mormântul pr. Francisc Lenghen. Dumnezeu să-l odihnească în pace! (Emanuel Farțade pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 38, Ultimul acces: 2020-10-19 19:23:25