PS Timotei Prahoveanul despre IPS Ioannis Tasias de Langada: Spunea vorbe de duh si canta asemenea ingerilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

PS Timotei Prahoveanul despre IPS Ioannis Tasias de Langada: Spunea vorbe de duh și cânta asemenea îngerilor

[2020-11-20]
de Iulian Dumitrașcu

Într-un articol publicat în cotidianul Ziarul Lumina al Patriarhiei Române, Preasfințitul Părinte Timotei Timotei Prahoveanul a prezentat, prin experiența proprie, aspectele luminoase ale Mitropolitului Ioannis Tasias de Langada, trecut la Domnul în ziua de 15 noiembrie 2020.
Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a spus despre ierarhul grec că a fost un om cu multe daruri: „iscusit cântăreț, slujitor, predicator și bun organizator”.
„Era un om prietenos, plăcut, deschis, zidind fără dificultate punți de legătură între Biserici, comunități și oameni. Era vesel, spunea vorbe de duh și cânta asemenea îngerilor”, a mărturisit PS Timotei Prahoveanul.
El a adăugat că Mitropolitul Ioannis Tasias îi reprezint㠄pe tinerii marcați de încercări și situații grele, pe orfanii crescuți între străini, care și-au închinat viața Domnului”.
Slujba de înmormântare a IPS Ioannis Tasias a avut loc în 16 noiembrie, cu participarea câtorva persoane, ca urmare a măsurilor împotriva infectării cu Covid-19, stabilite de statul elen.
„Greu de înțeles cum se poate ca oameni atât de mari și dăruiți cu mulțime de talanți valoroși să plece dincolo ca niște necunoscuți! Este, poate, ultima smerenie înaintea răsplătirii celei drepte pe care numai Dumnezeu știe să o dăruiască”.
„Copilăria lui a fost marcată de singurătate. Poate că ziua din urmă a fost tristă și fără oameni, tocmai pentru a se arăta că aceasta îi devenise cândva obișnuință. Dumnezeu nu rămâne nimănui dator! Când sunt puțini oameni, mulți îngeri sunt de față”, a concluzionat PS Timotei Prahoveanul.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 21, Ultimul acces: 2020-11-29 17:07:37