Inima care lucreaza pocainta este linistita, cu foarte multa pace si lumina: Episcopul Ignatie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Inima care lucrează pocăința este liniștită, cu foarte multă pace și lumină: Episcopul Ignatie

[2021-01-12]
de Iulian Dumitrașcu

În Duminica după Botezul Domnului, Episcopul Ignatie a vorbit despre efectele pocăinței în viața creștinului, dar și ce presupune acest mod de viață.
„Asumarea pocăinței înseamnă schimbarea minții noastre, schimbarea direcției, a drumului rătăcit, către Împărăția lui Dumnezeu. Pocăință nu presupune numai schimbarea minții, a mentalității, ci și orientarea într-o altă direcție decât cea în care eram deciși să mergem”.
„Pocăința înseamnă dinamism. Nu este ceva static, o lamentație, un regret pentru ceea ce am făcut reprobabil. Nu este o simplă părere de rău, ci schimbarea radicală a mentalității păcătoase, care ne influența și ne dădea o direcție pe căile rătăcite”.
„Când ne asumăm pocăința, devenim oameni grațioși, delicați. Nu ne mai lăsăm acaparați de cele ale pământului, ale lumii acesteia. Numai le atingem, în treacăt, fără să ne lipim inima de ele”, a subliniat ierarhul.
Părintele Episcop a prezentat diferența dintre un om care păcătuiește și unul care se pocăiește. „Păcatul creează multă rumoare, gălăgie și neliniște în sufletul omului”.
„Un om dominat de păcat este unul neliniștit, nervos, agitat ca valurile unei mări”. În schimb, potrivit Preasfinției Sale, „inima care lucrează pocăința este liniștită, cu foarte multă pace și lumină”.
Păcatul cel mai mare este „cel pe care îl simțim cel mai adânc înrădăcinat în noi și la care îți este foarte greu să renunți”. Episcopul Ignatie a spus că omul nu renunță la păcate pentru că nu are „suficientă determinare”.
Preasfințitul Părinte Ignatie a oficiat Sfânta Liturghie în biserica localității Micești, filie a Parohiei Gherghești, Protopopiatul Bârlad.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 68, Ultimul acces: 2021-01-26 23:27:16