Sprijinul oferit de voluntarii CMN continua. Beneficiari, 60 de persoane din Izvorani si Malamuc - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sprijinul oferit de voluntarii CMN continuă. Beneficiari, 60 de persoane din Izvorani și Malamuc

[2021-01-17]
de Iulian Dumitrașcu

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au oferit joi sprijin material pentru 60 de persoane din Izvorani și Malamuc.
Prin campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, peste 60 de persoane din cele două localități au fost sprijinite cu alimente.
Părintele Nicolae Stan din localitatea prahoveană Malamuc a apreciat gestul voluntarilor.
„Biserica nu îi uită nici pe cei care nu mai pot veni la biserică sau vin foarte rar. Iată că acest lucru se întâmplă și cu ajutorul voluntarilor care au venit împreună cu noi și i-au bucurat pe credincioși cu aceste daruri binevenite în aceste vremuri tulburi”.
Același sentiment l-a împărtășit și Preotul Gabriel Piciu din localitatea ilfoveană Izvorani.
„Omul are nădejdea cea mai mare în biserică, în Dumnezeu, mai ales în prezentul pe care îl trăim. Ceea ce face biserica este un lucru normal. Trebuie să continuam să luptăm să-l ajutăm pe aproapele nostru cât vom putea”.
Grupul de voluntari este coordonat de Dănuț Prună. El a ținut să precizeze contribuția clericilor din cele două localități vizitate.
„Ceea ce m-a impresionat nespus de mult în Izvorani, prima localitate vizitată, este implicarea preotului în latura social filantropică. Acesta de mai bine de șase ani de zile are o evidență clară și sprijină persoanele vulnerabile din comunitatea sa”.
„Totodată, am revenit în Malamuc, o localitate care se depopulează de la un an la altul. Am sprijinit foarte mulți bătrâni în această localitate. M-a impresionat părintele paroh care anunțat cu două ore înainte de vizita pe care urma să o facem, deși se afla la 30 km distanță, a lăsat totul pentru a veni în mijlocul comunității”, a mărturisit Dănuț Prună.
Din februarie anul trecut până în prezent, prin această campanie voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au sprijinit peste 4.700 de familii din 22 de județe. Ei au efectuat 193 deplasări în 150 de localități și au fost oferit ajutoare în valoare de aproximativ 383.000 lei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1069, Ultimul acces: 2024-03-26 08:04:21