Sondaj CURS: Biserica ramane institutia in care romanii au cea mai mare incredere - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sondaj CURS: Biserica rămâne instituția în care românii au cea mai mare încredere

[2021-01-18]
de Ștefana Totorcea

Un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regional㠖 CURS în perioada 11-15 ianuarie a descoperit că Biserica rămâne în topul încrederii românilor.
Potrivit cercetării, 62% dintre români au încredere multă și foarte multă în Biserică. Pe locul doi se află autoritățile locale, respectiv primăriile, care se bucură de încrederea 60% dintre români.
Cele două sunt singurele instituții care se bucură de încrederea a peste jumătate din participanții la sondaj.
La baza topului încrederii realizat de CURS se găsesc Partidele (11% din români au încredere în ele), Parlamentul (12%) și Guvernul (26%).
Alte procente: Banca Națională a României – BNR se bucură de încrederea a 42% din români, iar Președinția de încrederea a 35%. Mass Media înregistrează un procent de încredere de 29%, iar ONG-urile de 27%.
Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1.100 de respondenți în vârstă de 18 ani și peste și are o marjă maximă de eroare de +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Validarea eșantionului s-a realizat pe baza ultimelor date ale Institutului Național de Statistică.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1219, Ultimul acces: 2024-04-18 20:48:11