Vizita pastorala a PS Ioan in parohia Lugoj III - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizită pastorală a PS Ioan în parohia Lugoj III

[2023-05-24]
foto: EpiscopiaLugoj.ro
La invitația Mons. Angelo-Narcis Pop, parohul locului, Preasfințitul Ioan, Episcop administrator al Eparhiei de Lugoj, s-a aflat în vizită pastoral㠖 în după-amiaza zilei de marți, 23 mai a.c. – în parohia Lugoj III, din cartierul „Mondial-Lugoj” cu ocazia sărbătoririi hramului, „Sfânta Ioana Antida Thouret”. La sosire, Episcopul a fost întâmpinat cu Sfânta Cruce și Sfânta Evanghelie de către pr. Inocențiu Lung, consilier eparhial și protopop de Lugoj și de Mons. Angelo Narcis Pop. Sfânta Liturghie a început la ora 17. Alături de ierarh au concelebrat: Mons. Angelo-Narcis Pop, parohul locului, pr. Inocențiu Lung, protopop de Lugoj, pr. pr. Flavius-Manuel Jurcă, protopop de Sarmisegetuza, pr. Olariu Cristian, paroh la Balinț, pr. Ovidiu Neiconi, paroh la Ohaba-Forgaci, pr. Ioan Brîndău, paroh la Budinț, pr. Ovidiu Marian Brîndău, paroh la Racovița, și pr. Narcis Ardelean, paroh la Șanovița. Răspunsurile liturgice au fost oferite membrii din corul „Reînvierea” al Catedralei „Coborârea Sfântului Spirit” – Lugoj.

Cuvântul de învățătură a fost ținut de pr. protopop Inocențiu pe marginea ideii de sfințenie. Pornind de la exemplul Sfintei Ioana Antida Thouret (1765-1826), ocrotitoarea acestei parohii, pr. Inocențiu a subliniat faptul că atunci când îi celebrăm și comemorăm pe sfinții din calendar, de fapt încercăm să vedem că sfințenia este accesibilă iar oamenii pot să devină sfinți. Mântuitorul ne recomandă să fim desăvârșiți, „după cum și Tatăl vostru cel ceresc este desăvârșit” (Mt. 5.48). Mons. Angelo a mulțumit bunului Dumnezeu pentru această zi; a mulțumit Preasfințitului Ioan pentru vizită, preoților concelebranți, Surorilor Baziliene și corului. A mulțumit credincioșilor și tuturor celor care s-au implicat în buna organizare a sărbătorii hramului bisericii din cartierul Mondial Lugoj, atât cu această ocazie cât și de-a lungul timpului, care au ajutat la activitatea din cadrul Centrului Socio-Educativ Sanitar „Sf. Ioana Antida”. Programul zilei s-a încheiat cu o agapă pregătită de credincioșii acestei parohii. (Raimondo-Mario Rupp pentru EpiscopiaLugoj.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 3, Ultimul acces: 2023-05-26 22:30:49