Intalnirea Eparhiala a Copiilor 2023 – bucurie, candoare, binecuvantare si culoare - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Întâlnirea Eparhială a Copiilor 2023 – bucurie, candoare, binecuvântare și culoare

[2023-05-24]
foto: EGCO.ro
Cu multă bucurie și nerăbdare s-au reîntâlnit peste 1000 de copii din Eparhia de Oradea sâmbătă, 20 mai 2023, aducând voie bună din belșug pentru sărbătoarea lor, Întâlnirea Eparhială a Copiilor 2023, desfășurată în frumoasa noastră Catedral㠄Sfântul Nicolae”, apoi în cadrul apreciatului nostru Liceu Greco-Catolic „Iuliu Maniu” și în Piața Unirii. Micuții au venit din toate cele zece protopopiate ale Eparhiei, respectiv din județele Bihor, Sălaj, Satu Mare și Arad. Le mulțumim astfel îndrumătorilor copiilor, fără implicarea cărora evenimentul nu s-ar fi putut desfășura. La sosire, fiecare participant a primit câte o banderolă colorată pentru mână și o fundă în culoarea specifică grupului de care aparținea, în funcție de aceste culori fiind ordonată așezarea în Catedrală.

Motto-ul întâlnirii organizate de către Biroul Pastoral Eparhial pentru Laici, „Maria a pornit și s-a dus în grab㔠(Lc 1,39), vine să ne reamintească tuturor de importanța hotărârii de a porni fără șovăire pe calea către Domnul, Cel care ne așteaptă, Cel care ne ocrotește și ne călăuzește pașii pe cărarea vieții. Programul a început cu o procesiune și cu oferirea scrisorilor adresate lui Dumnezeu, pregătite de către grupurile participante de copii, momente care au precedat Sfânta Liturghie, celebrată de către Preasfinția Sa Virgil Bercea, alături de protopopi, de preoții responsabili cu pastorația copiilor și a tinerilor din Eparhie și de alți preoți prezenți. PS Virgil i-a motivat pe cei mici printr-un cuvânt de învățătură, explicându-le în același timp semnificația celor 42 de imagini cu portrete ale unor martiri și mărturisitori greco-catolici care au suferit în temnițele comuniste, acestea putându-se vedea dispuse într-o expoziție multimedia „75 de ani de la interzicerea Bisericii Greco-Catolice”, aproape de iconostasul Catedralei: „Sunt preoți și credincioși care au suferit foarte mult pentru că l-au iubit pe Cristos”.
Liturghia a fost animată de Corul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, coordonat de către prof. Nicoleta Țâmpu, Corul Enjoy Music, coordonat de către Ovidiu Lazăr și Georgiana Cora Jecu, Corul copiilor de la Mănăstire, Dominic Savio, coordonat de către fr. Mihai, coruri dirijate de către sufletistul George Demian, profesor de religie. A urmat agapa, pregătită prin strădania celor de la Trattoria Seminarii, apa plată fiind donată de către firma Autotransport Golo Piergiorgio SRL, copiii participând apoi la o serie de activități cultural-recreative și educative propuse de către organizatori, incluzând un spectacol artistic, cântec, dans și voie bună. Prezentatori au fost membri ai Biroului Pastoral. Au contribuit la realizarea acestui program micuții talentați de la Enjoy Music, coordonați de către Ovidiu Lazăr și Georgiana Cora Jecu, alături de grupul Kids Dance Enjoy Music, coordonat de către Eduard Babici și de tinerii de la Don Orione care au animat atmosfera prin bansurile prezentate.
După ce s-au bucurat, au cântat, au dansat și au socializat, copiii s-au deplasat în Piața Unirii. Acolo au oferit celor prezenți un flash-mob cu mult entuziasm și voie bună, ajutați de fundițele frumos colorate, după care au lăsat să zboare baloane. În încheiere, înainte de plecare, cei mici au avut o surpriză dulce, o înghețată. Mulțumiri se cuvin tuturor celor care s-au implicat încât această întâlnire, atât de benefică pentru cei mici, să aibă loc. Mulțumim tuturor voluntarilor de la asociații și grupuri (Ziléos, Sîntandrei, Allegria, Zalău, Don Orione, ASTRU), inclusiv fraților din Ucraina, preoților, profesorilor, îndrumătorilor, asociațiilor, responsabililor, gazdelor care au pus la dispoziție cele necesare, celor care au realizat videoclipul de promovare și aftermovie: Impress Media și mai mai ales părinților care au încurajat participarea copiilor la aceasta întâlnire. Îi mulțumim lui Eugen Ivuț, care este mereu aproape, având grijă să continue catalogul cu amintiri frumoase, ce oferă atâta bucurie tuturor.
Nu în ultimul rând îi mulțumim Preasfințitului Virgil Bercea, care reușește de fiecare dată să ajungă, cu zâmbet și cuvinte înțelepte, în mijlocul enoriașilor mici și mari, pentru a le fi aproape, a-i încuraja și a-i motiva să caute mereu calea cea bună. Mulțumim de-asemenea autorităților locale care ne-au ajutat la buna desfășurare a evenimentului, voluntarilor de la Crucea Roșie Oradea, sponsorilor. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că am ajuns la cea de-a șaisprezecea ediție, iar tradiția continuă, însuflețiți fiind de faptul că ceea ce astăzi semănăm, mâine vom culege. (Laura Ologu pentru EGCO.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 179, Ultimul acces: 2024-05-22 12:29:27