Pelerinaj la Sanctuarul din Máriapócs - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pelerinaj la Sanctuarul din Máriapócs

[2023-05-23]
foto: EGCO.ro
În duminica a VI-a a Paștilor numită și „A orbului din naștere”, în sărbătoarea „Sfințiilor Împărați Constantin și Elena”, un grup de credincioși din Eparhia greco-catolică de Oradea au participat la pelerinajul anual organizat la Sanctuarul din Máriapócs, Ungaria. De aproape un deceniu, cu ocazia Zilei Bolnavului, în fiecare lună mai dedicată Maicii Domnului, Florica Omilescu însoțește grupuri de pelerini dornici să se roage în această biserică greco-catolică atât de renumită în Europa. Acest loc de pelerinaj găzduiește o copie a icoanei Maicii Domnului Înlăcrimate. Icoana originală, din secolul al XVII-lea, se păstrează în Catedrala Sfântul Ștefan din Viena.

Credincioșii au fost însoțiți în acest pelerinaj de pr. Valer Părău – protopop de Zalău și de pr. Mirel-Mihai Demian – paroh în Oradea. Sfânta Liturghie a fost celebrată, în limba română, la bisericuța de lemn din apropierea Sanctuarului. Totodată, pelerinii au avut posibilitatea să participe la Sfânta Liturghie în limba maghiară și la Taina Sfântului Maslul celebrate de către ÎPS Péter Fülöp Kocsis împreună cu un sobor de preoți. Cei prezenți au fost unși cu ulei binecuvântat, de însuși Arhiepiscopul și Mitropolitul greco-catolic de Hajdúdorog.
Credincioșii au servit împreună masa de prânz la cantină, au vizitat muzeul mănăstirii, Sanctuarul, au trecut prin fața icoanei făcătoare de minuni din biserica Sanctuarului, unde fiecare pelerin și-a lăsat ruga. Pe parcursul pelerinajului au răsunat cântece mariane, s-a recitat rozarul de mărire, rozarul divinei îndurări, rugăciuni de călătorie, rugăciuni de mulțumire, Paraclisul Maicii Domnului și alte devoțiuni. A fost o zi plină de haruri. Pelerinii s-au întors acasă încărcați spiritual, convinși fiind că le vor fi ascultate rugăciunile și cererile adresate Domnului Isus prin mijlocirea Maicii Sale. (Elena-Daniela Demian pentru EGCO.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 176, Ultimul acces: 2024-05-14 06:21:32