Hramul parohiei „Providenta Divina” din Chisinau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul parohiei „Providență Divina” din Chișinău

[2023-05-22]
foto: CatolicMold.md
Hramul parohiei „Providența Divin㔠a fost celebrat cu o Sfântă Liturghie solemnă, prezidată de Episcopul Anton Coșa. La celebrare au fost prezenți mai mulți preoți, persoane consacrate și laici, veniți și din alte parohii din Dieceză. La începutul Liturghiei, Episcopul i-a salutat pe cei prezenți, amintind că lăcașul al cărui hram este celebrat, astăzi Catedrala „Divina Providență”, există de 180 ani. În 2001, odată cu înființarea Diecezei de Chișinău, acest lăcaș a devenit Catedrală.

Pe parcursul anilor de existență, actuala Catedrală a suferit mai multe modificări, iar în timpul ocupației sovietice a fost și depozit. Retrocedată în folosință către Biserica Catolică, Episcopul Anton Coșa a făcut tot posibilul pentru a o îmbogăți cu lucrări de valoare. Ultimele lucrări importante au fost efectuate în 2018, înainte de vizita la Chișinău a secretarului de stat al Sfântului Scaun, Cardinalul Parolin. Astăzi, parohia se află sub îngrijirea pr. Mihai Balan, a vicarului parohial pr. Gabriel Cochiorca și a comunității surorilor euharistice, și cu un angajament constant al credincioșilor.
Predica a fost rostită de pr. Ruslan Pogrebnîi, paroh de Rașcov și Camenca, care a reamintit că Dumnezeu are mereu grijă de om, pentru că este un tată bogat în iubire și întotdeauna gata să îi dăruiască providență. Dar omului de credință i se cere să își asume o atitudine de respect și responsabilitate în fața unei asemenea bunătăți. La finalul Liturghiei și după binecuvântarea euharistică, pr. Mihai Balan a mulțumit tuturor celor prezenți, în special celor care, prin diferite moduri, au participat la pregătirea Sfintei Liturghii și la momentul de fraternitate care a urmat.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 202, Ultimul acces: 2024-05-18 03:33:45