Revista iezuita „La Civiltà Cattolica” are un nou director - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Revista iezuit㠄La Civiltà Cattolica” are un nou director

[2023-09-15]
pr. Nuno da Silva Gonçalves SJ (foto: Vatican Media)
Pr. Antonio Spadaro SJ își va încheia activitatea de director al revistei iezuite „La Civiltà Cattolica”, funcție pe care o deține din 2011. De la 1 octombrie, pr. Nuno da Silva Gonçalves SJ va prelua rolul de director. Papa Francisc l-a numit pe pr. Spadaro ca subsecretar la Dicasterul pentru Cultură și Educație. Sfântul Părinte a descris La Civiltà Cattolica, revista iezuiților italieni fondată în 1850, ca fiind „unică în felul ei”, care a trăit „o epocă extrem de complexă și plină de evenimente”. În cuvintele pe care le-a notat în luna iunie a anului trecut, el descrie modul în care revista își propune să vorbească tuturor într-o „lume divizată, rănită și care are nevoie de vindecare, pace și reconciliere”.

Cu această misiune și speranță în minte a venit anunțul din 14 septembrie al noului director, pr. Nuno da Silva Gonçalves SJ, care va prelua la 1 octombrie funcția de la pr. Antonio Spadaro SJ, care a condus revista din 2011. Noul redactor-șef al revistei, numit ieri de către Superiorul General al Societății lui Isus, pr. Arturo Sosa Abascal, a trimis imediat o notă abonaților și cititorilor în care spune că aceștia se află în centrul activității sale zilnice și formează o comunitate cu care revista dorește să întărească legăturile și să aprofundeze cunoașterea reciprocă. La Civiltà Cattolica, asigură pr. Da Silva Gonçalves, dorește să ofere tuturor „un mesaj de speranță, angajându-se într-o lectură creștină a lumii de astăzi și cu privirea îndreptată spre viitor”.
În numărul 4.158 al revistei La Civiltà Cattolica, care apare pe 16 septembrie, pr. Spadaro își ia rămas bun. Sub conducerea sa, revista iezuită a depășit diferite etape istorice, cum ar fi publicarea numărului 4.000 și celebrarea celei de-a 170-a aniversări a revistei. Pr. Spadaro scrie: „Îmi închei slujirea cu o enormă recunoștință pentru experiența trăită și îmi transmit responsabilitatea cu o oarecare ușurare, dar și cu o doză de nostalgie pentru o sarcină îndeplinită cu pasiune, care mi-a permis să trăiesc ani minunați și să lucrez împreună cu confrații mei iezuiți din redacție și din întreaga lume – peste 200 de persoane – care au muncit din greu pentru a face din La Civiltà Cattolica o publicație cu adevărat specială.”
La Civiltà Cattolica a fost publicată inițial doar în limba italiană. Pr. Spadaro a extins aria de acoperire a revistei prin lansarea publicării în alte limbi de-a lungul anilor, care acum sunt în număr de opt: chineză, coreeană, engleză, spaniolă, franceză, japoneză, rusă, portugheză.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1, Ultimul acces: 2023-09-19 12:59:34