Capitala: Federatia Filantropia ii invata pe profesori sa previna dependenta digitala in randul elevilor din Sectorul 2 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Capitală: Federația Filantropia îi învață pe profesori să prevină dependența digitală în rândul elevilor din Sectorul 2

[2023-09-15]
de Ștefana Totorcea

La București a început vineri un nou curs de „Consilier in domeniul adictiilor” derulat de Federația Filantropia a Patriarhiei Române ca parte a proiectului „Campanie de prevenire și combatere a dependenței digitale în rândul copiilor din sectorul 2”. Participă 28 de cadre didactice care lucrează cu elevii din Sectorul 2 al Capitalei.
În prima zi, formatorii Nicoleta Bobe și Alina Panait au prezentat activitățile Federației Filantropia și au abordat partea teoretică, cu teme ca: implicarea adolescenților în jocuri online, clasificarea tipurilor de adicție, semne și simptome ale dependenței digitale, stadiile consumului și dependenței, codependența, modelul schimbării umane.
Programul de formare profesional㠄Consilier în domeniul adicțiilor”, cod COR 263502, are 76 de ore de formare, este autorizat de Autoritatea Națională de Calificări și se va finaliza cu examen de absolvire.
Certificatul de absolvire obținut este recunoscut la nivel național și este autorizat de către Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educației Naționale.
Competențele dobândite de către un viitor consilier în domeniul adicțiilor vizează:
prevenirea și informarea tinerilor și adulților privind problematica dependenței;
consilierea persoanelor afectate direct sau indirect de dependență;
îndrumarea pacientului pentru stabilirea tratamentului; competențe informatice, sociale și civice;
menținerea integrității și siguranței beneficiarilor;
planificarea activităților; comunicarea cu beneficiarii;
participarea la lucrul în echipa multidisciplinară;
gestionarea actelor și documentelor beneficiarilor;
recunoașterea semnelor și simptomelor consumului de droguri și ale dependenței digitale.
Proiectul „Campanie de prevenire și combatere a dependenței digitale în rândul copiilor din sectorul 2” al Federației Filantropia se desfășoară în perioada august-octombrie 2023 în Sectorul 2 al Capitalei, în parteneriat cu Protoieria Sector 2 și cu sprijin financiar de la Primăria Sectorului 2.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 101, Ultimul acces: 2024-06-16 04:53:31