Papa le-a multumit Surorilor de Notre Dame pentru ca il fac pe Cristos vizibil - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2023 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa le-a mulțumit Surorilor de Notre Dame pentru că îl fac pe Cristos vizibil

[2023-11-16]
foto: Vatican Media
Papa Francisc le-a primit în audiență în Vatican pe Surorile de Notre Dame, cu ocazia celui de-al 25-lea Capitlu general al lor, care are loc la Roma, și le-a mulțumit pentru că îl fac pe Cristos vizibil prin prezența, credința, speranța și caritatea lor. „Continuați să îl faceți vizibil pe Cristos prin mărturisirea eficientă a bucuriei Evangheliei în slujirea semnificativă a Bisericii”, le-a încurajat Papa pe surori, luni, 13 noiembrie 2023, mulțumindu-le pentru marea lor contribuție la Biserică în special în domeniul educației, al slujirii și al spiritualității.

Fondate în 1833 de Fericita Tereza a lui Isus (Gerhardinger) în Bavaria, Surorile de Notre Dame sunt în prezent o congregație internațională de aproximativ 2.000 de femei consacrate, care trăiesc și slujesc în 30 de țări de pe cinci continente și continu㠄să împărtășească misiunea lui Cristos de a proclama vestea bună a Împărăției lui Dumnezeu”. Papa le-a spus surorilor: „Sper că veți continua să vă inspirați din moștenirea fondatoarei voastre, Fericita Tereza a lui Isus, a cărei aniversare a beatificării are loc pe 17 noiembrie, data încheierii Capitlului vostru general”, mai ales când se vor aduna „pentru a mulțumi Dumnezeului Atotputernic pentru binecuvântările Sale, trecute și prezente” și pentru „a discerne calea viitoare a Congregației voastre”.
Viața Fericitei Tereza, a spus Papa, „a fost o mărturie despre puterea transformatoare a credinței, a curajului de a croi noi drumuri și a dedicării pentru educarea tinerilor”. Viziunea ei, a precizat el, era „integral㔠și presupunea „transmiterea cunoștințelor academice împreună cu cultivarea spiritului și formarea unor persoane pline de compasiune, responsabile și centrate pe Cristos”. În plus, a observat Sfântul Părinte, ea „a ancorat Congregația în Euharistie, a ancorat-o în sărăcie și a dedicat-o Mariei”, lăudându-le pe surori pentru că au mers pe urmele ei.
Această fundație solidă le-a permis Surorilor de Notre Dame „să meargă în întreaga lume” și „să dea mărturie despre Evanghelie, făcându-l vizibil pe Cristos prin prezența, credința, speranța și caritatea voastră”. Papa le-a lăudat pe surori pentru că au fost mult timp „pioniere în îmbrățișarea dimensiunii profetice a vieții consacrate”, care „este o amintire vie a modului în care Isus a trăit și a acționat ca Cuvânt întrupat în relația cu Tatăl și în grija Sa față de rasa umană”. „Dedicarea voastră în această privință este un semn nu numai al darului pe care l-ați făcut Domnului, ci și al disponibilității voastre de a-i sluji, în El, pe toți frații și surorile noastre”.
Sfântul Părinte le-a spus călugărițelor să continue să fie „martore curajoase ale solidarității evanghelice într-un moment în care mulți se confruntă cu fragmentarea și dezbinarea” și le-a invitat să discearn㠄cum puteți mărturisi mai eficient bucuria Evangheliei”, în special prin apostolatul lor educațional și prin slujire. A încheiat mulțumindu-le surorilor pentru vizita lor și rugându-se ca Preasfânta Fecioară Maria, Mama Bisericii, să le protejeze și să le ajute și să le fie călăuză sigură pe cale. „Vă binecuvântez din inimă pe voi și pe toate surorile voastre din întreaga lume.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 18, Ultimul acces: 2023-11-28 16:47:36