Daniel Buzdugan a calatorit in avion cu Braul Maicii Domnului, purtat in pelerinaj in jud. Brasov - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Daniel Buzdugan a călătorit în avion cu Brâul Maicii Domnului, purtat în pelerinaj în jud. Brașov

[2024-06-10]
de Ștefana Totorcea

Brâul Maicii Domnului a ajuns săptămâna trecută în două comunități din județul Brașov, adus de maici de origine română de la Mănăstirea Kato Xenia (Grecia). Pe drumul de întoarcere, delegația din Grecia s-a intersectat cu Daniel Buzdugan, care mergea cu avionul în vacanță.
„M-am întâlnit cu Brâul Maicii Domnului în avionul de Thessaloniki”, a scris Daniel Buzdugan vineri pe pagina sa de Facebook. „Pentru mine asta a fost o adevărată minune! Puteam să nu fiu chemat. Îi mulțumesc doamnei Gabriela, stewardesa de la Tarom, care m-a ales să fiu parte din această întâmplare.”
„M-am rugat pentru familia mea și pentru familia noastră mare, România.”
Vedeta și-a încheiat postarea cu o rugăciune: „Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi!”
Brâul Maicii Domnului a ajuns joi, 6 iunie 2024, la Biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Ghimbav. Foto: Mitropolia Ardealului
Brâul Maicii Domnului a ajuns marți, 4 iunie, la Mănăstirea „Sfântul Efrem cel Nou” din Cristian, jud. Brașov, unde a stat până miercuri. Joi, odorul a fost dus la Biserica „Sf. Petru și Pavel” din Ghimbav.
Brâul Maicii Domnului a mai fost adus de două ori în județul Brașov, ultima dată în 2022.
Maicile românce care au adus Brâul Maicii Domnului sunt originare din Iași și din Roman și s-au stabilit de peste 20 de ani la mănăstirea Kato Xenia din Grecia, unde ajung mulți pelerini din țara noastră.
În timpul unui pelerinaj cu sfântul odor la București, una dintre ele a dat o mărturie video despre minunile la care a fost martoră de-a lungul timpului în rândul celor care s-au rugat la Brâul Maicii Domnului:
Zi de pomenire în calendarul ortodox
Potrivit tradiției, Cinstitul Brâu a fost țesut de însăși Maica Domnului din fire de cămilă și, după adormire, în momentul înălțării ei la ceruri, l-a dăruit Sfântului Apostol Toma. Două femei evlavioase din Ierusalim au făgăduit că vor păstra cinstitul Brâu.
Maica Domnului, cu puțin înainte de adormirea sa, i-a cerut Sfântului Evanghelist Ioan să împartă acestora și cele două veșminte ale sale. Misiunea de păstrare, din generație în generație, a continuat-o o fecioară evlavioasă ce provenea din această familie.
Așezarea cinstitului Brâu al Maicii Domnului în raclă este pomenită în 31 august, rememorând vindecarea Împărătesei Zoe, soția împăratului Leon cel înțelept (886-911), prin atingerea de sfântul odor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 110, Ultimul acces: 2024-12-10 09:14:45