Tinerele inecate in Italia, prohodite in localitatile natale din jud. Satu Mare: Mesajul PS Iustin - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Tinerele înecate în Italia, prohodite în localitățile natale din jud. Satu Mare: Mesajul PS Iustin

[2024-06-10]
de Ștefana Totorcea

Patrizia Maria Cormos și Bianca Doros, tinerele înecate în râul Natisone din Italia, au fost prohodite sâmbătă în localitățile natale din județul Satu Mare de părinți de la Centrul Eparhial din Baia Mare. Episcopul Iustin al Maramureșului și Sătmarului a transmis un mesaj de condoleanțe în care subliniază că durerea este mângâiată când comunitatea le este alături celor îndoliați.
„Am aflat cu adâncă durere și profundă întristare de pierderea tragică suferită de trei familii din Țara Oașului, prin moartea cumplită și năprasnică în apele învolburate ale râului Natisone din regiunea italiană Friuli Venezia Giulia a trei tineri frumoși și credincioși în floarea vârstei, un fecior și două fete: Cristian din Tarna Mare, Patrizia din Bocicău și Bianca din Valea Seacă”, a transmis părintele episcop.
„Este cumplit de greu să găsești cuvinte spre a alina potopul de suferință din inimile familiilor îndurerate și greu încercate care au primit această sfâșietoare veste care a venit ca un trăznet.”
„Totuși, credința în Dumnezeu care ne unește, ne îndeamnă să fim solidari cu cei îndurerați, iar Sfântul Apostol Pavel ne zice atât de clar și apăsat cum să fim în relație cu semenii și frații noștri de credință în diferite situații din viață: Bucurați-vă cu cei ce se bucură; plângeți cu cei ce plâng (Romani 12, 15)”, amintește Preasfinția Sa.
„Atunci când durerea este asumată de întreaga comunitate, familiile încercate poartă cu oarecare alinare suferința tulburătoare și încercarea prin care Dumnezeu a îngăduit să treacă.”
O zi de vineri neagră
Arhim. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial, a pomenit-o sâmbătă, 8 iunie 2024, pe Patrizia Maria Cormoș, în localitatea natală Bocicău, județul Satu Mare. Tânăra a plecat la Domnul înecată împreună cu doi prieteni în apele râului Natisone, Italia, în 31 mai 2024. Foto: Episcopia Maramureșului și Sătmarului
„Îndatorăm pe protopopul Oașului, părintele Marcel Malanca și preoții celor trei parohii de unde sunt familiile îndurerate de tragedie Valea Seacă, Bocicău și Tarna Mare, să le fie aproape acestor familii atât de cumplit lovite de vestea năprasnică a pierderii copiilor lor ce le-a venit din Italia la ceas de seară în ziua de vineri (o vinere neagră) – 31 mai 2024 – și să transmită din partea noastră sincere și părintești condoleanțe și faptul că Biserica și slujitorii ei le sunt alături în această grea încercare, care ne arată încă o dată că avem nevoie permanent în viața noastră de protecție divină și ocrotirea Maicii Domnului și că atunci când se întâmplă tragedii ca cea în care acești trei tineri care aveau viața înainte au fost victime, să medităm și să învățăm că avem nevoie de Dumnezeu și ajutorul Sau și să punem viața mai presus de toate bunurile materiale și reușitele ei, pe care să o chivernisim împreună cu El și purtarea Lui de grijă, sub ocrotirea Lui și acoperământul Maicii Domnului”, a mai transmis părintele episcop.
„Rugăm pe Hristos Domnul cel Înviat din morți a treia zi să primească sufletele lor curate și nevinovate în lumea cerească și sfântă a păcii și luminii neînserate a Preasfintei Treimi, conștienți ca în fața întâmplărilor tragice ale vieții nu putem face altceva decât să ne supunem celor ce Dumnezeu a îngăduit să se întâmple și să zicem ca și sfântul și dreptul Iov: Domnul a dat, Domnul a luat; fie numele Domnului binecuvântat! (Iov 1, 21).”
Rugăciune pentru sufletul Patriziei Maria Cormoș sâmbătă, 8 iunie 2024, în localitatea natală Bocicău, județul Satu Mare. Tânăra a plecat la Domnul înecată împreună cu doi prieteni în apele râului Natisone, Italia, în 31 mai 2024. Foto: Episcopia Maramureșului și Sătmarului
„Veșnică să le fie odihna și neuitată memoria și pomenirea în inimile și sufletele consătenilor din întreaga comunitate din neam în neam!”
Slujbe de pomenire acasă la Patrizia și Bianca
Patrizia Maria Cormoș, a fost prohodită de Arhim. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial, în localitatea ei natală, Bocicău, din județul Satu Mare. Tânăra, în vârstă de 20 de ani, era studentă la Academia de Arte Frumoase „Tiepolo” din Udine și locuia împreună cu familia în Italia, la Basaldella di Campoformido.
Bianca Doros a fost prohodită la Valea Seacă, județul Satu Mare, de Arhim. Casian Filip, vicar administrativ al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului (foto în deschiderea articolului). Tânăra, în vârstă de 23 de ani, sosise în Italia de curând, pentru a petrece timp cu părinții ei, care locuiesc la Udine.
Alături de fete se afla prietenul Biancăi, Cristian Casian Molnar, în vârstă de 25 de ani, sosit în Italia de curând, după un sejur în Austria, la fratele său. Trupul lui nu a fost încă găsit.
Înmormântarea tinerei Patrizia Maria Cormoș sâmbătă, 8 iunie 2024, în localitatea natală Bocicău, județul Satu Mare. Tânăra a plecat la Domnul înecată împreună cu doi prieteni în apele râului Natisone, Italia, în 31 mai 2024. Foto: Episcopia Maramureșului și Sătmarului
În 31 mai , cei trei tineri au mers pe o insulă din mijlocul râului Natisone la Orsaria di Premariacco (lângă Udine), dar apa a crescut și au rămas blocați. O înregistrare video îi arată cum se îmbrățișează pentru a evita să fie luați de apă. Pompierii au încercat să îi salveze, dar nu au reușit.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7, Ultimul acces: 2024-06-16 08:58:39