Episcopia Canadei a primit un fragment din moastele Sf. Calinic de la Cernica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopia Canadei a primit un fragment din moaștele Sf. Calinic de la Cernica

[2024-06-10]
de Ștefana Totorcea

Episcopia Canadei a primit, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, un fragment din moaștele Sf. Ier. Calinic de la Cernica.
Odorul a fost însoțit peste ocean de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, care a fost delegatul Patriarhului Daniel la lucrările celui de-al V-lea Congres al Episcopiei Canadei, desfășurat la Vancouver în perioada 7-9 iunie 2024.
Fragmentul a fost prelevat luna trecută de Protos. Vasile Pîrjol, starețul Mănăstirii Cernica, în prezența Arhim. Nectarie Șofelea, starețul Mănăstirii Radu Vodă și exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor.
Românii ortodocși din Canada au primit acest dar „spre întărire și încurajare în lucrarea misionară”, conform mesajului transmis de Patriarhul României cu ocazia congresului eparhial.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8, Ultimul acces: 2024-06-16 08:33:01