Romani de pe ambele maluri ale Prutului, uniti in rugaciune la o biserica basarabeana veche de 137 de ani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Români de pe ambele maluri ale Prutului, uniți în rugăciune la o biserică basarabeană veche de 137 de ani

[2024-06-10]
de Ștefana Totorcea

Preoți și credincioși de pe ambele maluri ale Prutului au participat săptămâna trecută la hramul Bisericii „Sfinții Mari Împărați și întocmai cu apostolii, Constantin și mama sa, Elena” din Cimișeni, Republica Moldova. Sărbătoarea, oficiată conform calendarului nerevizuit, a marcat 137 de ani de existență a sfântului lăcaș.
La invitația Părintelui Paroh Ioan Solonaru, au participat Pr. Teodor Mihăilă, misionar protopopesc al Protoieriei Iași III, Pr. Teodor Pelin, protopop de Criuleni și Dubăsari (Mitropolia Basarabiei), și preoți din Arhiepiscopia Iașilor: Pr. Insp. Neculai Dorneanu, Pr. Constantin Ghervan (Brăești) și Pr. Constantin Rusu (Păușești).
În cuvântul de învățătură. Pr. Insp. Neculai Dorneanu a vorbit despre viața și activitatea Sfinților Împărați Constantin și Elena, subliniind importanța acțiunilor lor pentru Biserică.
La sărbătoare a participat și Valentina Pisarenco, primar din Cimișeni, care a salutat oaspeții de peste Prut și le-a mulțumit pentru rugăciuni și pentru sprijinul spiritual oferit comunității.
„Această zi este una deosebită pentru comunitatea noastră și ne bucurăm să avem alături preoți și credincioși de pe ambele maluri ale Prutului, uniți în rugăciune și în duh”, a declarat doamna primar.
În cadrul consolidării relațiilor de prietenie și colaborare, Parohia Cimișeni se va înfrăți cu Parohia Scânteia din Protopopiatul Iași III.
Această inițiativă contribuie la întărirea legăturilor dintre comunitățile ortodoxe românești de pe ambele maluri ale Prutului, sub oblăduirea și ocrotirea Bisericii Ortodoxe Române.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 10, Ultimul acces: 2024-06-17 02:48:53