Crosul Inimilor Mari: Peste 1000 de persoane au sustinut Centrul de ingrijiri paliative „Sf. Hristofor” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Crosul Inimilor Mari: Peste 1000 de persoane au susținut Centrul de îngrijiri paliative „Sf. Hristofor”

[2024-06-10]
de Andrei Ursulean

Peste 1000 de persoane au alergat sâmnătă la „Crosul Inimilor Mari”, organizat cu scopul strângerii de fonduri pentru construcția Centrului de îngrijiri paliative pediatrice „Sfântul Hristofor” din localitatea clujeană Sânnicoară.
Evenimentul a fost organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români – Filiala Cluj Napoca în Parcul Central „Simion Bărnuțiu” din Cluj.
Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul le-a transmis participanților un mesaj de binecuvântare din partea Mitropolitului Andrei al Clujului și le-a adresat acestora un scurt cuvânt duhovnicesc, în care a apreciat eforturile tuturor celor implicați în eveniment.
„Crosul Inimilor Mari” a fost împărțit în două secțiuni: „Marele Cros” pe o distanță de 5 km și „Micul Cros” pe distanța de 800 m și dedicat copiilor sub 14 ani.
În paralel, au fost organizate ateliere practice de brățări, tir cu arcul, facepainting și altele.
Manifestarea s-a încheiat cu sesiune de premiere și cu un scurt moment artistic susținut de trupa „Sunătoare” și grupul „Prieteni de poveste”.
În organizarea evenimentului, aflat la prima ediție, s-au mai implicat Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului și Primăria Municipiului Cluj-Napoca.
Centrul de îngrijiri paliative pediatrice „Sfântul Hristofor”
Piatra de temelie a centrului a fost sfințită în data de 13 octombrie 2022, de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.
Lucrările de construcție avansează considerabil, în prezent lucrându-se la armarea și turnarea plașeului peste mansardă.
Cei care doresc să contribuie la construcția centrului o pot face prin donații lunare în valoare de 2 euro, trimițând SMS la numărul 8845, cu textul JOY.
De asemenea, sunt acceptate donații în conturile Asociația „Sfântul Nectarie” Cluj:
Lei: RO83BTRLRONCRT00C6603105
Euro: RO25BTRLEURCRT00C6603103

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7, Ultimul acces: 2024-06-16 08:32:56