25 de ani de studii ortodoxe la Universitatea din Cambridge - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

25 de ani de studii ortodoxe la Universitatea din Cambridge

[2024-06-10]
de Andrei Ursulean

Duminică s-au împlinit 25 de ani de la înregistrarea oficială a Institutului pentru studii creștin-ortodoxe de la Cambridge (IOCS – Institute for Orthodox Christian Studies). În prezent, directorul instituției de învățământ este un român, pr. Dragoș Herescu.
Cu această ocazie, Institutul a comandat o icoană aniversară a Mântuitorului, în compoziția căreia au fost incluse anumite elemente reprezentative pentru instituția de învățământ.
Evenimentele aniversare, planificate încă de la începutul anului, vor începe în data de 26 iunie cu o recepție a donatorilor la Westminster Abbey.
Următorul eveniment aniversar, intitulat „Ziua Ortodoxă”, va avea loc în data de 3 august, la Catedrala din Southpark, Londra, și va fi dedicat promovării institutului.
În a doua parte a anului, Institutul pentru studii creștin-ortodoxe de la Cambridge va organiza o zi dedicată absolvenților și un concert de strângere de fonduri.
Institutul pentru studii creștin-ortodoxe de la Cambridge a fost fondat în anul 1999 și este membru al Federației Teologice de la Cambridge.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9, Ultimul acces: 2024-06-16 08:32:48