Arhiepiscopia Bucurestilor pregateste ghizi turistici printr-un proiect dedicat tinerilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopia Bucureștilor pregătește ghizi turistici printr-un proiect dedicat tinerilor

[2024-06-10]
de Alexandru Boboc

Arhiepiscopia Bucureștilor pregătește ghizi turistici printr-un proiect dedicat tinerilor. Sectorul eparhial care se ocupă de activitățile cu tineretul și Colegiul Economic „A. D. Xenopol” din Capitală au încheiat un parteneriat în acest sens.
O grupă de elevi a participat sâmbătă la acest proiect. Un ghid de turism le-a prezenta istoria Capitalei și particularități ale profesiei.
„Ca o noutate, anul acesta avem în rândul nostru un grup de elevi de la Colegiul Național Economic A. D. Xenopol, care sunt la specializare turism și care, în baza unui parteneriat între Arhiepiscopia Bucureștilor, colegiu și Parohia Mărcuța, vor putea desfășura activitatea de practică de specialitate în cadrul acestui proiect”, a declarat pentru Trinitas TV Marius Ciulu, inspector eparhial la Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
„Ei vor deveni ghizi voluntari în cadrul proiectului și vor acumula cunoștințe noi pe care le vor împărtăși celor care vor dori să descopere la pas comorile istoriei și spiritualității Bucureștiului”.
„Am inițiat acest proiect pentru elevii colegiului nostru, pentru elevii de la clasele de turism, dar nu numai, ca să poată să devină ghizi. Pentru a prezenta cetatea Bucureștilor, elevii au primit cu foarte multă bucurie și entuziasm acest proiect și acest nou parteneriat, în principal pentru că este ceva care îi va ajuta pe ei în acești patru ani de liceu și într-o viitoare carieră”, a declarat prof. Roxana Popa de la Colegiul „A. D. Xenopol”.
Proiectul se află la a patra ediția și peste 1.000 de tineri au beneficiat de acesta până în prezent. Printre beneficiari s-au numărat și copii de la centrele de zi din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7, Ultimul acces: 2024-06-16 09:07:41