Protoieria Iasi 2 a inaugurat un centru pentru consilierea si tratarea persoanelor afectate de adictii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Protoieria Iași 2 a inaugurat un centru pentru consilierea și tratarea persoanelor afectate de adicții

[2024-06-10]
de Alexandru Boboc

Protoieria Iași 2 a inaugurat un centru pentru consilierea și tratarea persoanelor afectate de adicții. Decizia de înființare a acestui centru vine pe fondul numărului ridicat de persoane din municipiul Iași, dependente de alcool, droguri, jocuri de noroc sau alte adicții, conform Doxologia.
Centrul de consiliere și tratare a persoanelor afectate de adicții „Sfânta Cuvioasă Parascheva” va veni în ajutorul persoanelor dependente, identificate prin intermediul parohiilor de pe raza Protopopiatului Iași 2.
„Ideea înființării acestui centru s-a născut văzând lucrarea frumoasă a părintelui inspector Iulian Negru, pe care o desfășoară în cadrul parohiei și în același timp văzând ce se întâmplă în jurul nostru, prezența a tot mai multe persoane care dezvoltă comportamente adictive”, a declarat părintele protopop Marius-Daniel Profir.
Noua instituție socială va oferi servicii de consiliere individuală, terapie de grup, facilitarea accesului către grupuri suport și campanii de prevenție dedicate tinerilor.
Echipa centrului este alcătuită din: pr. Dragoș Bălinișteanu, director, consilier în adicții, Daniela Guralivu, responsabil pentru campanii de prevenție, consilier în adicții, Roxana Ștefania Vinca, responsabil pentru relația cu grupurile de suport.
Centrul de consiliere și tratare a persoanelor afectate de adicții „Sfânta Cuvioasă Parascheva” a fost sfințit săptămâna trecută.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8, Ultimul acces: 2024-06-17 01:19:34