Mitropolitul Teofan a pomenit-o pe Schimonahia Siluana Vlad la trei ani de la trecerea in vesnicie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Teofan a pomenit-o pe Schimonahia Siluana Vlad la trei ani de la trecerea în veșnicie

[2024-06-10]
de Alexandru Boboc

Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei a pomenit-o sâmbătă, la Mănăstirea Frumoasa din Iași, pe Schimonhia Siluana Vlad, care a împlinit trei ani de la trecerea în veșnicie.
Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie și slujba de pomenire, la care au participat numeroși ieșeni, ucenici și apropiați ai Maicii Siluana.
„Maica Siluana a plecat la Domnul acum trei ani de zile. Au rămas în mod special cuvintele sale, care au hrănit multe inimi însetate de adevăr, foarte multe suflete deznădăjduite, foarte multe inimi aflate la cumpănă. Maica mărturisea adesea că omul care încearcă să-l iubească pe cel de lângă sine, deja este cu un pas în Împărăția Raiului. Și, dacă luăm aminte la viața noastră, realizăm câtă dreptate au avut cei care au mărturisit acest lucru, inclusiv maica”, a spus Mitropolitul Teofan.
„Când nu poți iubi, te afli deja în iad, care va continua după moarte. Când încerci să mai ierți, chiar dacă zici că ai dreptate, cine are dreptate? Dacă încerci să ierți, să mai treci cu vederea, să mai uiți, să nu te răzbuni, numai atunci când ai zdrobit lanțurile urii, ale răzbunării și ale indiferenței, numai atunci ai îndepărtat iadul din tine”.
O slujbă de pomenire a avut loc și la mormântul Maicii Siluana Vlad, aflat în apropierea Mănăstirii Frumoasa.
Schimonahia Siluana Vlad a trecut la Domnul în seara zilei de marți, 8 iunie 2021, la mai puțin de două săptămâni de la împlinirea vârstei de 77 de ani.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 9, Ultimul acces: 2024-06-16 20:11:40