Sute de copii din Episcopia Husilor participa la activitati recreationale in cadrul unui proiect dedicat lor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sute de copii din Episcopia Hușilor participă la activități recreaționale în cadrul unui proiect dedicat lor

[2024-06-10]
de Alexandru Boboc

Trei sute de copii și tineri din 30 de parohii s-au întâlnit sâmbătă la Mănăstirea Grăjdeni din Vaslui la finalul proiectului eparhial „Luna pastorației copiilor și tinerilor”.
Întâlnirea a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii și vizionarea filmului care a surprins activitățile desfășurate de tineri în parohiile din care provin.
În continuare, voluntarii Asociației „JoyCamps România” au desfășurat, timp de 4 ore, activități educative nonformale și jocuri în aer liber împreună cu tinerii.
„Dezideratul nostru este să îi apropiem pe elevi de Sfintele Taine ale Bisericii, să redescopere prin pastorația unită cu educația nonformală frumusețea Bisericii noastre. Lucrul acesta nu este tocmai greu, iar preoții care se implică constant ne oferă cel mai frumos exemplu”, a explicat părintele Marian Dumitru Rugină, consilier la Sectorul activități cu tineretul al Episcopiei Hușilor.
Proiectul cuprinde 60 de parohii din Episcopia Hușilor, unde preoții parohi „au format o echipă de 10-12 copii din fiecare parohie, împreună cu care au organizat mai multe întâlniri tematice, cateheze, activități filantropice, jocuri, activități de ecologizare, târguri caritabile, scurte pelerinaje sau drumeții. Toate acestea au culminat cu prima întâlnire, de la Mănăstirea Grăjdeni”.
Următoarea întâlnire din proiectul „Luna pastorației copiilor și tinerilor” va avea loc în data de 25 iunie, la Mănăstirea Tanacu. La acțiune vor participa tinerii din celelalte 30 de parohii și vor fi premiați câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos-Cuvântul care vindecă”, faza eparhială.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 7, Ultimul acces: 2024-06-16 08:32:57