Tinerii din NEPSIS Franta si Belgia s-au intalnit la Paris - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Tinerii din NEPSIS Franța și Belgia s-au întâlnit la Paris

[2024-06-10]
de Alexandru Boboc

Tinerii din Asociația NEPSIS Franța și Belgia s-au întâlnit sâmbătă la congresul anual, organizat în Catedrala Ortodox㠄Sfinții Arhangheli” din Paris.
Întâlnirea a fost inaugurată cu oficierea Sfintei Liturghii de Preasfințitul Părinte Nectarie de Bretania, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale.
În continuare, Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale, le-a vorbit tinerilor despre înțelepciune, virtuți și despre trăirea vieții în Hristos.
„Anul acesta am încercat să aducem împreună cât mai mulți tineri din toate regiunile Franței și am avut ocazia să cunoaștem noul consiliu NEPSIS. Este o echipă care aduce un suflu nou, o deschidere nouă. Dorința este aceea de a reuni tineri ortodocși de orice naționalitate, indiferent de unde provin ei, încât la astfel de întâlniri, fiecare dintre ei să trăiască în unitate diversitatea Bisericii”, a declarat Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul pentru Trinitas TV.
Membrii asociației din fiecare parohie au prezentat activitățile desfășurate anul trecut și au venit cu propuneri pentru întâlnirile viitoare.
Tinerii își propun să organizeze tabere și întâlniri, atât în străinătate, cât și în România, la Mănăstirea Oașa.
NEPSIS este numele generic al diferitelor asociații de tineret sau grupuri parohiale din Mitropolia Europei Occidentale și Meridionale.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 6, Ultimul acces: 2024-06-16 08:32:56