Moastele Sfantului Antonie cel Mare vor fi duse la hramul unei parohii din Sectorul 4 al Capitalei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Moaștele Sfântului Antonie cel Mare vor fi duse la hramul unei parohii din Sectorul 4 al Capitalei

[2024-06-11]
de Andrei Ursulean

Moaștele Sfântului Cuvios Antonie cel Mare, de la Parohia „Sfântul Anton” – Curtea Veche, vor fi duse miercuri la Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Sectorul 4 al Capitalei.
Cinstitele moaște, aflate în patrimoniul lăcașului de cult din centrul istoric al Bucureștiului, vor fi duse în pelerinaj și așezate spre închinare în perioada 12-13 iunie.
Evenimentul face parte din programul de rugăciune extins organizat cu ocazia unuia dintre hramurile bisericii parohiale, celebrat de Praznicul Învierii Domnului.
Parohia „Sfinții Trei Ierarhi”, situată pe strada Turnu Măgurele din Sectorul 4 al Capitalei, a fost înființată în anul 1994. Construcția bisericii parohiale a început nouă ani mai târziu, în anul 2003, iar prima Sfântă Liturghie a fost oficiată în primăvara anului 2004.
Astfel, în 2024 se împlinesc 20 de ani de activitate liturgică continuă în parohia din cartierul bucureștean Berceni.
Moaștele Sfântului Cuvios Antonie cel Mare se află în patrimoniul Bisericii „Sfântul Anton”- Curtea Veche din anul 2017.
Conform izvoarelor istorice Sfântul Antonie cel Mare a trăit între anii 251 -356 și este considerat întemeietorul monahismului egiptean, alături de Sfântul Pahomie cel Mare.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 16, Ultimul acces: 2024-06-17 02:10:38