Peste 1500 de copii si tineri au interpretat cantece religioase la Cluj, in sprijinul Centrului „Sf. Hristofor” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Peste 1500 de copii și tineri au interpretat cântece religioase la Cluj, în sprijinul Centrului „Sf. Hristofor”

[2024-06-11]
de Andrei Ursulean

Peste 1500 de copii și tineri au interpretat sâmbătă cântece religioase la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cu scopul strângerii de fonduri pentru finalizarea Centrului de îngrijiri paliative pediatrice „Sfântul Hristofor” din localitatea clujeană Sânnicoară.
Intitulat㠄Cântările Cerului”, manifestarea a fost inițiată de Organizația Creștin㠄Agape” și a reunit aproximativ 6000 de spectatori.
Repertoriul spectacolului a fost format din cântări religioase în cinstea Mântuitorului și a Maicii Domnului, provenite din tezaurul Asociației misionare „Oastea Domnului” din cadrul Bisericii Ortodoxe Române.
În deschidere, Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a rostit un cuvânt de binecuvântare și a apreciat inițiativa filantropică.
„«Cântările Cerului» și cei ce le-au organizat merită felicitați și îl rugăm pe Dumnezeu să-i binecuvânteze și să le ajute ca misiunea asta creștină să meargă înainte frumos de tot. Astăzi e nevoie de mărturisire, pentru că deși trăim într-o societate liberă, democratică, nu toți au preocupări de natură duhovnicească”.
Foto credit: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului / Ionuț Chifa
În a doua parte a concertului, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul s-a adresat celor prezenți și a vorbit despre importanța prieteniei cu Dumnezeu și cu semenii.
„Există multe lucruri frumoase pe care trebuie să le ocrotim. Dacă e vorba de prietenie, dacă e vorba de proiectul despre care ați pomenit, e vorba mai ales de a sta umăr la umăr, umăr lângă umăr, a întinde mâna celui în nevoie, nu cu superioritate, ci pentru a-l ridica și a-l face în așa fel încât să alerge alături de tine”.
„Nădăjduim că anii următori să crească în așa fel încât să fim tot mai mulți și atmosfera să fie tot mai încurajatoare. Felicitări tuturor participanților, celor care au însoțit tinerii, organizatorilor, bineînțeles, și tuturor celor care au ales să fie prezenți la acest eveniment de excepție”, a adăugat Episcopul vicar Benedict Bistrițeanul.
În încheiere, alături de corul de 1500 de copii și tineri, cei aproximativ 6000 de spectatori au cântat troparul pascal „Hristos a înviat” și priceasna „O, Măicuță Sfântă”.
Organizația Creștin㠄Agape” din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, le-a oferit diplome de recunoștință și premii în bani celor 20 de elevi olimpici din județul Cluj, în valoare de 20.000 lei.
Tot sâmbătă, la Cluj a avut loc un eveniment similar în sprijinul Centrului de îngrijiri paliative pediatrice „Sfântul Hristofor”. Intitulat „Crosul inimilor mari”, activitatea a reunit peste 1000 de participanți.
Centrul de îngrijiri paliative pediatrice „Sfântul Hristofor”
Lucrările la Centrul de îngrijiri paliative pediatrice „Sfântul Hristofor” au început în toamna anului 2022, imediat după sfințirea pietrei de temelie de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei și Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul.
Construcția avansează semnificativ, în prezent lucrându-se la armarea și turnarea plașeului peste mansardă.
Cei care doresc să contribuie la construcția centrului o pot face prin donații lunare în valoare de 2 euro, trimițând SMS la numărul 8845, cu textul JOY.
De asemenea, sunt acceptate donații în conturile Asociația „Sfântul Nectarie” Cluj:
Lei: RO83BTRLRONCRT00C6603105
Euro: RO25BTRLEURCRT00C6603103

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 18, Ultimul acces: 2024-06-17 03:18:36