Tema Zilei Mondiale a Pacii: "In Adevar este Pacea" - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Tema Zilei Mondiale a Păcii: "În Adevăr este Pacea"

[2005-06-25]
"În Adevăr este Pacea" este tema Mesajului Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea pentru cea de-a 39-a Zi Mondială a Păcii, care va fi celebrată în Biserica Catolică la 1 ianuarie 2006. Comunicatul care anunță tema amintește că în constituția pastorală "Gaudium et spes" se afirmă că omenirea "nu poate să îndeplinească sarcina construirii pentru toți oamenii a unei lumi cu adevărat mai umană decât dacă fiecare persoană se dedică pe sine cauzei păcii, cu o vigoare înnoită".

Comunicatul continuă: "Pacea este adevărată pentru că răspunde la o dorință înscrisă de Creator în inimile tuturor oamenilor. [...] Drepturile omului se cer respectate. [...] Când activitatea umană nu răspunde ordinii lucrurilor (la acea `gramatică` naturală despre care Papa Ioan Paul al II-lea a vorbit la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, la 5 octombrie 1995), când ea restrânge viața și îi împiedică dezvoltarea, când impune sacrificii umane intolerabile, atunci pacea nu există, deoarece nu există respect pentru adevărul lucrurilor."

În continuare comunicatul subliniază faptul că "pacea este `tranquillitas ordinis`, cu alte cuvinte situația care urmează deplinei extinderi a adevărului omului. Setea omului pentru adevăr ca plinire a ființei este tradusă într-o dorință de pace, de ordine, de pace adevărată sau de adevăr al păcii. [...] Adevărul real", conchide comunicatul, "este și pașnic. Reconciliază, pune capăt izolării. Adevărul iluminează, face posibilă discernea căii relațiilor umane, permite greșelilor să fie corectate, aduce reconcilierea cu sine și cu ceilalți, transparență acțiunilor și credinței."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1947, Ultimul acces: 2024-03-28 15:29:26