Primul indemn al Arhiepiscopului Irineu in 2019: Sa inmultim zestrea spirituala de la inaintasii nostri - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Primul îndemn al Arhiepiscopului Irineu în 2019: Să înmulțim zestrea spirituală de la înaintașii noștri

[2019-01-01]
de Gheorghe Anghel

În cuvântul rostit la slujba oficiată în noaptea dintre ani, Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei i-a îndemnat pe cei prezenți în Catedrala din orașul unirii să prețuiască și să multiplice „zestrea spirituală și materială preluată de la înaintași”.
Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a explicat că păstrarea și transmiterea patrimoniului spiritual și material este o datorie sfântă, informează Arhiepiscopia Alba Iulia.
De asemenea, ierarhul a recomandat ca fiecare să își călăuzeasc㠄viața și trăirea personală după poruncile Mântuitorului și să pășească în noul an având convingerea că Dumnezeu este Cel Care acordă rezolvare problemelor noastre”.
Conform rânduielii stabilite în anul 2011 de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Slujba ce se săvârșește în noaptea trecerii dintre ani cuprinde Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos, rugăciunea Sfântului Isaac Sirul (a Acatistului), o rugăciune de mulțumire și două rugăciuni de intrare în noul an.
Astfel, la cumpăna dintre ani, această slujbă este săvârșită în toate locașurile de cult din cuprinsul Patriarhiei Române, reprezentând un prilej de a aduce laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru darurile și binecuvântările primite în anul care a trecut.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 3399, Ultimul acces: 2024-04-18 10:39:26