Papa Benedict pleaca in vacanta - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Benedict pleacă în vacanță

[2005-07-10]
Papa Benedict al XVI-lea și-a luat rămas bun de la pelerinii veniți astăzi în Piața San Pietro, pentru că de mâine își începe vacanța în Alpii italieni. Sfântul Părinte a spus că "voi fi găzduit în casa care de multe ori l-a primit pe Papa Ioan Paul al II-lea". A continuat apoi: "Vă mulțumesc tuturor celor care mă însoțiți cu rugăciunea voastră, și tuturor vă spun cu drag: `Ne vom revedea în curând!`" Sfântul Părinte pleacă mâine și va sta în Val d`Aosta, un mic sătuc, într-o cabană pe un teren folosit de salezieni.

Cabana, mai mică decât multe altele din zonă, a fost folosită de Papa Ioan Paul al II-lea pentru prima oară în iulie 2000. Camera și biroul Papei sunt la primul etaj. Mai există camere pentru secretarul personal și pentru alte persoane care vor fi cu Papa, inclusiv fratele, Mons. Georg Ratzinger. Planurile sunt ca Papa să rămână în Alpi până la 28 iulie. Aici își va petrece timpul în principal în rugăciune, lecturi, conversații și ieșiri în natură. De la fereastra sălii de mese, Papa va putea privi spre Mont Blanc, cel mai înalt vârf montan european. Cabana se află la 1.700 de metri deasupra mării. Sfântul Părinte se va putea plimba în grădina bine îngrijită de lângă cabană, precum și să stea într-un din locurile preferate ale predecesorului său: o mică piață dedicată Fecioarei Maria, în care salezienii au așezat o statuie din lemn a Maicii Domnului. Există de asemenea o cărare printre brazi, în jurul cabanei, de-a lungul căreia sunt marcate stațiunile Căii Crucii.

Episcopul Giuseppe Anfossi al Diecezei de Aosta a declarat pentru Radio Vatican: "Dorim să îi asigurăm [Papei] condițiile pe care le dorește pentru vacanță, conform stilului său. De aceea, primează discreția, pentru ca să se poată concentra să scrie, citească, plimbe; poate - cine știe - are ceva prețios de scris ce dorește să ne transmită." Singurele evenimente publice programate de Papa Benedict în perioada următoare sunt întâlnirile cu pelerinii și locuitorii de acolo, pentru rugăciunea Angelus din duminicile de 17 și 24 iulie."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1941, Ultimul acces: 2024-04-13 06:14:04