Trei dintre atentatorii kamikaze care au fost la originea tragicelor evenimente de pe 7 iulie din Londra erau tineri nascuti si educati in Anglia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Trei dintre atentatorii kamikaze care au fost la originea tragicelor evenimente de pe 7 iulie din Londra erau tineri nascuti si educati in Anglia

[2005-07-15]
Opinia publica britanica a fost socata de vestea ca cel putin trei dintre atentatorii kamikaze care au fost la originea tragicelor evenimente de pe 7 iulie din Londra erau tineri nascuti si educati in Marea Britanie. Deocamdata se stie ca cei trei atentatori proveneau din comunitatea pakistaneza din Marea britanie, care este in acelasi timp cea mai numeroasa dar si ceas mai saraca dintre comunitatile musulmane de aici. Etnicii pakistanezi britanici sunt in numar de aprox. 675.000, iar jumatate dintre ei sunt nascuti in patria lor adoptiva. Totusi, ei sunt si cei mai saraci dintre imigrantii din Regatul Unit. Fenomenul venirii masive a pakistanezilor in Marea britanie a cunoscut apogeul in anii "60, cand ei au fost atrasi de industria din nordul Angliei, ce oferea numeroase locuri de munca. Pakistanezii nu s-au integrat insa in societatea occidentala. Un exemplu edificator este acela ca circa 25% dintre barbati si 40% dintre femeile din aceasta comunitate nu au nici un fel de scolarizare, ceea ce determina si starea accentuata de saracie a mambrilor acestei etnii. In urma atentatelor de saptamana trecuta, opinia publica britanica a cerut, prin diferite voci, ca pakistanezii imigranti in aceasta tara sa accepte sa devina o parte integranta a societatii si sa accepte regulile tarii care i-a adoptat.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1667, Ultimul acces: 2024-04-15 21:36:30