Patriarhia Ortodoxa a Alexandriei este considerata un lider regional important in acordarea de asistenta umanitara copiilor Africii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhia Ortodoxa a Alexandriei este considerata un lider regional important in acordarea de asistenta umanitara copiilor Africii

[2005-07-19]
Patriarhia Ortodoxa a Alexandriei si a intregii Africi este considerata un lider regional important in acordarea de asistenta umanitara copiilor Africii, si aceasta indiferent de rasa sau religie. Intr-o dare de seama emotionanata semnata de patriarhul Teodor insusi si publicata de catre ziarul grecesc Ekathimerini, se afirma ca in ciuda faptului ca potrivit statisticilor care arata ca peste 10.000 de copii mor in fiecare an pe teritoriul tarilor africane, Biserica Ortodoxa isi continua cu curaj atata lucrarea misionara, de vestire a cuvantului lui Dumnezeu, cat si lucrarea de mangaiere a celor aflati in nevoi. Astfel, in special in Africa de est si Madagascar, mitropolitii ortodocsi sunt implicati in construirea de clinici specializate in combaterea HIV-SIDA, tuberculozei si malariei, in asistarea sociala a mamelor fara venituri si care astfel ar fi tenatate sa faca avort, ca si asigurarea zilnica a haranei pentru aproape 100.000 de copii din taberele de refugiati sau localitati atinse de razboi. Scrisoarea se incheie cu un apel la solidaritate cu acesti copii si cu familiile lor.

Sursa: www.MMB.ro


Contor Accesări: 1689, Ultimul acces: 2024-04-10 12:24:49