Ziua Familiei celebrata in Madrid - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Ziua Familiei celebrată în Madrid

[2013-01-02]
În ziua de duminică, 30 decembrie 2012, Arhiepiscopul de Madrid, Cardinalul Antonio Maria Rouco Varela, a prezidat o Liturghie solemnă în Plaza de Colón din Madrid, Spania, în sărbătoarea Sfintei Familii. Liturghia a fost concelebrată de mai mulți prelați spanioli, între care și Cardinalul Luis Maria Sistach de Barcelona, Cardinalul Antonio Cańizares, prefect al Congregației pentru Cultul Divin și Disciplina Sacramentelor, și Cardinalul Vicenzo Paglia, președintele Consiliului Pontifical pentru Familie. În predica sa, Cardinalul Rouco a reamintit că "sărbătoarea Sfintei Familii ne aduce din nou împreună astăzi, în acest an care se încheie, 2012, un an critic și dureros din atât de multe motive, pentru a-i aduce mulțumire lui Dumnezeu pentru familiile noastre înrădăcinate în credința în Isus Cristos, Răscumpărătorul omului, și a ne ruga Lui pentru binele familiei creștine, adevărata speranță pentru ziua de astăzi".
În Sfânta Familie din Nazaret "a început adevărata și definitiva istorie a mântuirii lumii; o istorie pe care nici o criză, chiar dacă implică și include cele mai mari și mai îngrozitoare păcate ale omului, nu poate să o oprească vreodată și cu atât mai puțin să o anuleze". În Anul Credinței, Cardinalul a afirmat că este "urgent să facem prezentă doctrina credinței privind adevărul veșnic despre căsătorie și familie... Acest adevăr despre căsătoria creștină este adevărul vieților voastre", a spus el adresându-se familiilor prezente la Liturghie. "Este adevărul despre fundamentul fiecărei societăți care dorește și caută să se edifice pe sine într-un mod drept, grijuliu, profund uman și rodnic. Este viitorul vostru! A-l ignora și, mai mult, a-l disprețui, înseamnă a pune în pericol tocmai viabilitatea ei istorică. Fără adevărul căsătoriei, organismul viu al societății se va dezintegra. Omul însuși este amenințat".
"Mai mult, familia creștină este celula de bază a organismului supranatural care este Biserica", a mai declarat el. "Biserica își naște, crește și educă copiii prin Cuvânt și prin Botez, cu autorul neprețuit și indispensabil al familiei credincioase". Mai mult, "familia creștină este locul cel mai important - și, în principiu, de neînlocuit - în care se nasc și cresc copiii în credința în Isus Cristos, Mântuitorul omenirii. 'Comunitatea familiei', născută din trup și sânge, sfințită prin harul Sacramentului, fondată și trăită ca rod al dăruirii necondiționate din iubire, în Cristos, este cadrul fundamental pentru ca omul - persoana umană - să se nască, să crească și să se formeze, în toată demnitatea lui de 'fiu al lui Dumnezeu'".
"La baza acelor poziții care neagă adevărul despre familia creștină stă faptul de a nu dori cunoașterea lui Dumnezeu. De aceea, mărturisirea credinței în adevărul familiei creștine nu este vitală doar pentru viitorul vostru și al copiilor voștri, ci și pentru viitorul societății și al Bisericii, pentru viitorul omenirii". În acest sens, Cardinalul a îndemnat familiile să fie puternice. "Fiți curajoase în fidelitate și în reînnoirea constantă a iubirii voastre ca soți și părinți. Fiți puternice și curajoase în comuniunea Bisericii: păstori, persoane consacrate și credincioși laici. Ar fi o gravă eroare pastorală și apostolică să fiți lăsate singure într-o situație atât de dramatică, provocată de o criză care vă afectează foarte direct în sens economic, dar mai presus de toate în recunoașterea socială, culturală și legală care vi se cuvine de drept. O criză morală și spirituală care crește și care a apărut ca o 'criză a credinței', cu puține precedente în istoria Europei și a Spaniei."

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 4989, Ultimul acces: 2024-03-27 03:35:57