Anunturi din Dieceza de Oradea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Anunțuri din Dieceza de Oradea

[2013-01-29]
1. Program cu tinerii - confecționarea de sfeșnice
"Deschideți-vă revelației Sfântului Duh, deveniți apostoli neînfricoșați ai lui Cristos, pentru a fi capabili de a radia flacăra iubirii și lumina adevărului în jurul vostru." (Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea, cuvinte adresate tineretului)
Joi, 31 ianuarie 2013, orele 16.00 Centrul Diecezan de Tineret al Episcopiei Romano-Catolice de Oradea invită tinerii orădeni la o acțiune de pregătire a sfeșnicelor pentru lumânări, aceasta în perspectiva sărbătorii din 2 februarie, când, după tradiția Bisericii Catolice, se binecuvântează lumânările. Programul se desfășoară la sediul Centrului Diecezan de Tineret, adresa: Oradea, str. Șirul Canonicilor nr. 9.
2. Ziua Mondială a Vieții Consacrate
"Tatăl Nostru Ceresc v-a încredințat misiunea, de a îndruma tânăra generație pe calea sfintelor taine. Să le fiți exemplu în devotamentul față de Cristos. Să le încurajați să " pătrundă în adâncimile sufletului"și să răspundă necondiționat chemării Domnului. El este, Cel care pe unii îi invită să pășească pe calea sfintei căsătorii, pe alții îi invită la viața consacrată sau la preoție. Sprijiniți-i pe cei aflați în căutarea drumului pentru a recunoaște voința Domnului..." (Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea, despre Viața consacrată)
"Ziua Mondială a Vieții Consacrate" a fost instituită de Fericitul Papă Ioan Paul al II-lea în anul 1997, zi în care creștinii de pe globul pământesc se roagă pentru vocații la viața consacrată. În întâmpinarea acestei sărbători la inițiativa Episcopiei Romano-Catolice și Episcopiei Greco-Catolice de Oradea sâmbătă, 2 februarie 2013 va avea loc la Oradea întâlnirea călugărilor și călugărițelor care trăiesc pe teritoriul Diecezelor amintite. La orele 10.00 reprezentanții vieții consacrate vor participa la celebrarea unei sfinte liturghii, urmată la orele 10.30 de o rugăciune comună cu credincioșii în Catedrala greco-catolică Oradea. După ce în anul anterior gazda acestui eveniment a fost Episcopia Romano-Catolică, în acest an, organizatorul principal al întâlnirii este Episcopia Greco-Catolică de Oradea.
3. Solemnitatea "Întâmpinarea Domnului"
În fiecare an la data de 2 februarie, la 40 de zile de la Nașterea Domnului, Biserica Catolică celebrează sărbătoarea Întâmpinării Domnului. Această zi este dedicată evocării evenimentului când Maria și Iosif prezintă în Templul din Ierusalim pe Pruncul Isus, numit de către bătrânul Simeon, "lumina popoarelor". Sâmbătă, 2 februarie 2013, în Catedrala romano-catolică Oradea sfintele liturghii se vor celebra după program duminical, la orele 8.00, 10.00, 11.30 și 18.00. Înaintea sfintei liturghii de la orele 18.00 la intrarea principală a Catedralei Excelența Sa Böcskei László, episcop diecezan va săvârși ritualul binecuvântării lumânărilor, urmată de intrarea în procesiune în biserică și celebrarea Sfintei Liturghii.
4. Program pastoral 2013
"Biserica are îndatorirea permanentă de a cerceta semnele timpurilor și de a le interpreta în lumina Evangheliei, astfel încât să poată răspunde, într-un mod adaptat fiecărei generații, la întrebările fără sfârșit ale oamenilor asupra sensului vieții prezente și viitoare, și asupra relației reciproce dintre ele. Așadar lumea în care trăim, precum și așteptările, aspirațiile și caracterul ei adesea dramatic trebuie cunoscute și înțelese. " (Conciliul Ecumenic Vatican II, GS 4)
La sfârșitul anului trecut Episcopia Romano-Catolică Oradea a prezentat printr-o publicație rezumatul evenimentelor pastorale organizate în cursul anului 2012. Câte un exemplar din această publicație a fost înmânată familiilor catolice cu ocazia binecuvântării locuințelor.
Recent a fost publicat programul pastoral pentru anul 2013, care prin multitudinea evenimentelor planificate dorește să contribuie la creșterea spirituală a comunităților din dieceză, pentru ca acestea să experimenteze frumusețea și puterea credinței. În anii precedenți principalele preocupări au urmărit contactarea unor grupe țintă: tineri, famili, cateheți și pedagogi, personal și voluntari. S-a urmărit realizarea unui contact cu acești credincioși implicați în aceste categorii de activități.
Programul pastoral pentru anul 2013, care se desfășoară sub mottoul "Întărește-ne credința", în contextul "Anului Credinței", dorește să aprofundeze experiențele acumulate în anii anteriori, oferind posibilitatea unor contacte mai directe, dar și o participare mai activă a credincioșilor în viața diecezei. Pe lângă activitățile organizate la nivel central, se pune un accent deosebit pe programele regionale din protopopiate, acestea urmând a fi susținute și încurajate. Episcopul diecezan încurajează atât preoții cât și credincioșii, să beneficieze de aceste ocazii de aprofundare a credinței, printr-o participare și o implicare directă în programele care sunt propuse.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 446, Ultimul acces: 2020-06-30 20:16:36