Octava de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor celebrata la Oradea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor celebrată la Oradea

[2013-01-27]
Duminică, 27 ianuarie 2013 la orele 18.00, în Catedrala "Sfântul Nicolae" din Oradea, a avut loc încheierea Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor. Au fost prezenți reprezentanți ai Bisericilor Romano-Catolice, Ortodoxe, Reformate, Greco-Catolice, Evanghelice-Lutherane, Penticostală Betania și Penticostală Tabor, împreună cu credincioșii lor.
"În această octavă de rugăciune am lăsat la o parte prejudecățile și granițele care de obicei ne înconjoară și am încercat să căutăm acea punte de legătură care ne unește pe toți creștinii, indiferent de confesiune", mărturisește pr. Ovidiu Duma, paroh al Catedralei, unul dintre organizatorii evenimentului în Oradea. Programul de rugăciune s-a desfășurat astfel: vineri, 18 ianuarie - Biserica Ortodoxă (biserica cu Lună); duminică, 20 ianuarie - Bazilica Romano-Catolică; luni, 21 ianuarie - Biserica Reformată; marți, 22 ianuarie - Biserica Penticostală Tabor; miercuri, 23 ianuarie - Biserica Penticostală Betania; joi, 24 ianuarie - Biserica Evanghelică-Lutherană; duminică, 27 ianuarie - Biserica Greco-Catolică (Catedrala "Sfântul Nicolae"). Celebrarea din această seară a avut în centru Cuvântul lui Dumnezeu care îi unește pe toți creștinii. Împreună cu păstorii lor, au fost prezenți creștini de la mai multe Biserici din Oradea, iar cuvintele de învățătură au fost rostite de către reprezentanții confesiunilor prezente. Momentul de rugăciune a fost animat de către Corul Catedralei "Sfântul Nicolae", care, între cuvintele de învățătură a cântat "Miluiește-mă Dumnezeule" și "Tatăl nostru".
În cuvântul pe care l-a ținut în această seară, PS László Böcskei, Episcopul romano-catolic de Oradea, a mărturisit că dorește ca "aceste momente de comunitate să fie o încurajare pentru noi, ca rugăciunilor pentru unitate să le putem alătura tot mai mult și faptele, gesturile unității și frățietății dintre noi. Puterea de convingere a mesajului creștinilor în această lume se află în lumina și căldura cu care privim unii spre alții!" Transmițând salutul Preasfințitului Sofronie, Episcopul ortodox al Oradiei, pr. Laurențiu Lazăr a rostit de asemenea un cuvânt de învățătură, urmat fiind de reprezentantul Bisericii Evanghelice-Lutherane, pastorul Matias Attila, de reprezentantul Bisericii Penticostale Betania, pastorul Tiberiu Bulzan și de reprezentantul Bisericii Penticostale Tabor.
PS Virgil Bercea, gazda acestei seri, și-a exprimat bucuria de a încheia împreună în Catedrala "Sfântul Nicolae" această Octavă de Rugăciune în ziua în care Biserica Universală celebrează Ziua memoriei Holocaustului. Dorința celor prezenți și mai ales a celor care au vorbit, este aceea ca rugăciunea pentru unitatea tuturor creștinilor să nu se facă doar în aceste opt zile ci să continue pe întreg parcursul anului și cu atât mai mult, fiecare să dea dovadă că rugăciunea se concretizează în faptele de frățietate pe care trebuie să le facem toți, ca dovadă a credinței în același Dumnezeu iubitor. (Biroul de presă al Eparhiei de Oradea)
(Sursa: EGCO.ro)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 685, Ultimul acces: 2020-06-27 17:43:43