O noua intalnire duhovniceasca pentru tineri la Oravita - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O nouă întâlnire duhovnicească pentru tineri la Oravița

[2013-02-04]
La Centrul Comunitar Oravița, sediul fostului protopopiat, Sectorul Social-misionar, filantropic și activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului, în colaborare cu Asociația „Metamorfosis“ a Mănăstirii Nera și cu Asociația „Sfânta Ecaterina“ a Parohiei „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul“ din Oravița, a organizat vineri, 1 februarie 2013, o întâlnire duhovnicească pentru tineri, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.
Invitatul serii a fost ieromonahul Teofan Munteanu, duhovnicul Mănăstirii Nera, care a vorbit despre „Tinerii de astăzi și bucuria de a trăi“. Subiectul tratat a trezit interes în rândul celor prezenți, iar după susținerea prelegerii a urmat o sesiune de întrebări din partea acestora. La eveniment au participat copii și tineri de la școlile și liceele din Oravița, cadre didactice, preoți din localitate, precum și numeroși credincioși și credincioase. Mihai Ciucur, inspectorul pentru tineret al Episcopiei Caransebeșului, a precizat că este cea de-a doua întâlnire organizată în Oravița, după cea din luna decembrie a anului trecut.
„Conform unei promisiuni, am venit din nou, ne-am întâlnit cu acești tineri, cu această generație frumoasă și, desigur, intenționăm ca și pe viitor să organizăm astfel de întâlniri, care sunt benefice atât pentru noi, cât și pentru Biserica noastră“, a mai spus inspectorul. Ieromonahul Teofan, duhovnicul Mănăstirii Nera, este de loc din Bârlad, a copilărit în Munții Buzăului, la Mânzălești.
A fost în vizită pentru perioade mai lungi la mănăstirile Frăsinei, Sihăstria și Sihla, dar s-a așezat la Crasna, în Prahova, unde a fost călugărit și hirotonit. De la Crasna a fost trimis în Grecia, să învețe limba greacă, devenind unul dintre traducătorii români cei mai buni. După întoarcerea sa, a primit binecuvântare pentru a clădi, împreună cu câteva maici, mănăstirea de la Nera, unde în prezent depune eforturi considerabile pentru definitivarea lucrărilor ansamblului monahal.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 1216, Ultimul acces: 2024-03-27 01:23:57