Interviu: Gasiti cateva ore pentru Dumnezeu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Interviu: Găsiți câteva ore pentru Dumnezeu

[2005-06-16]
Situl Arhidiecezei de București a publicat astăzi un interviu acordat de PS Cornel Damian, Episcop auxiliar, cotidianului "Observatorul de Constanța" prin Marius Ovidiu Niculescu. După prima întrebare în care a fost rugat să se prezinte, Episcopul auxiliar de București a răspuns la următoarele două întrebări.

- Cum vi s-a părut atmosfera la hramul bisericii din Constanța?
- În primul rând aș dori să spun că mă aflu pentru prima dată la hramul Bazilicii "Sf. Anton de Padova" din Constanța. Am fost invitat de Vicarul Episcopal de Dobrogea, Mons. Ștefan Ghența, și pot spune că am venit cu mare bucurie, deoarece știu că în această biserică este cinstit cu mare pioșenie Sf. Anton, unul dintre cei mai mari sfinți ai Bisericii Catolice. De asemenea, pot spune că am dat curs invitației cu mare plăcere, pentru că aici, în Dobrogea, știu că este un pământ udat de sângele martirilor, care și-au dat viața pentru Isus Cristos. Nu mă feresc să spun că voi, dobrogenii, sunteți urmași ai sfinților. Biserica primară a fost puternică pe aceste meleaguri, iar Episcopii Tomisului au fost prezenți la primele Concilii. Sunt exemple de viață creștină acești sfinți ai Dobrogei. Vocația unui creștin este de a-l mărturisi pe Cristos, prin cuvânt și faptă. Mi-a plăcut modul în care credincioșii au participat la Sfintele Liturghii și la procesiunea cu moaștele și statuia Sf. Anton, mai ales că un număr important dintre ei aparțin altor confesiuni, în special celei ortodoxe. Pe toți, Sfântul, supranumit al minunilor, ne îndeamnă să fim martori ai lui Cristos. Vă spun că fac bine toți aceia care apelează la mijlocirea Sfântului Anton, dar precizez că este foarte important modul în care o facem. Trebuie să avem sufletul curat. Printre numeroasele daruri pe care i le cerem, să punem la loc de cinste pe cel al credinței în Dumnezeu. Vom percepe altfel viața cu acest dar.

- Ați sosit la Constanța după o altă ceremonie dedicată Sfântului Anton...
- Este adevărat că am părăsit Bucureștiul în zorii zilei de duminică, cu destinația Ploiești. Acolo am sfințit o statuie impunătoare a Sf. Anton, din marmură, aflată în curtea bisericii romano-catolice din oraș. Și acolo am observat credința comunității locale în acest sfânt, pe care îl consider un instrument în mâna lui Dumnezeu. Am să vă prezint un mic episod din drumul spre Constanța. Fiind duminică, am observat că satele prin care trecem erau pline de oameni. Fiecare avea câte o activitate. Privirea mi-a fost atrasă de o bătrânică ce ținea în mână busuioc și două lumânări. Am știut că se îndrepta spre biserică, fiind ziua Domnului. Dintre atâția oameni, doar o bătrânică se îndrepta spre Casa Domnului. Era tăcută și mergea spre biserică, ca martoră a lui Dumnezeu. Am rămas impresionat. Un popor creștin, cum este cel român, nu trebuie să-l uite pe Dumnezeu. Îi îndemn pe toți cei care citesc aceste rânduri, indiferent de confesiune, să găsească câteva ore, în special duminica, pe care să le ofere Domnului. Aș dori să amintesc faptul că la sfârșitul luni mai Sf. Părinte Benedict al XVI-lea a încheiat lucrările Congresului Euharistic Național de la Bari, al cărui moto a fost: "Fără duminică nu putem trăi". Este un mesaj pe care îl transmit tuturor. (SI05-10414)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 845, Ultimul acces: 2020-09-25 14:39:19