Biserica trebuie sa fie o patrie pentru refugiati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Biserica trebuie să fie o patrie pentru refugiați

[2005-06-19]
Papa Benedict al XVI-lea, înainte de a se ruga Angelus la amiază împreună cu pelerinii adunați duminică, 19 iunie 2005, în Piața Sf. Petru, a vorbit despre celebrarea de luni, 20 iunie, a Zilei Mondiale a Refugiaților, patronată de Națiunile Unite, arătând că această zi atrage atenția "asupra problemelor celor care sunt forțați să își părăsească țara natală."

Papa a spus că "tema de anul acesta - `Curajul de a fi un refugiat` - accentuează tăria de spirit necesară celor care trebuie să părăsească totul, uneori chiar și propria familie, pentru a scăpa de grave dificultăți și pericole. Comunitatea creștină se simte aproape de aceia care trăiesc în această condiție dureroasă: ea încearcă să îi sprijine și, în diferite moduri, arată iubire și interes, traduse prin gesturi concrete de solidaritate pentru ca fiecare persoană care este departe de patria sa natală să simtă că Biserica este patria unde nimeni nu este străin".

"Atenția plină de iubire a creștinilor față de cei aflați în dificultate și angajamentul lor pentru o societate mai solidară sunt continuu alimentate de participarea activă și conștientă la Euharistie", a spus Sfântul Părinte. "Caritatea activă, de fapt, este un criteriu care dovedește autenticitatea celebrărilor noastre liturgice. Fie ca Anul Euharistiei pe care îl trăim să ajute comunitățile diecezane și parohiale să reînvie această capacitate de a face față provocării ridicate de atât de multă sărăcie în lumea noastră."

După rugăciunea Angelus, Papa Benedict al XVI-lea a salutat miile de pelerini polonezi prezenți, arătând că "astăzi, în Varșovia, s-a încheiat Congresul Euharistic al Poloniei. În timpul celebrării solemne, trei fii ai acelei nobile națiuni au fost înscriși în cartea Fericiților: Ladislao Findysz, Bronislao Markiewicz și Ignacy Klopotowski. Sper ca acest semnificativ eveniment eclesial să contribuie la întărirea spiritului de reconciliere fraternă, o bază necesară pentru construirea comuniunii tuturor celor care participă la aceeași masă a lui Cristos". (SE05-10429)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 873, Ultimul acces: 2020-09-23 20:23:59