Rezolutia privind casatoria ameninta libertatea religioasa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Rezoluția privind căsătoria amenință libertatea religioasă

[2005-06-18]
Aprobarea unei rezoluții anti-discriminare în Uniunea Europeană ar putea duce la violarea libertății religioase prin impunerea căsătoriilor homosexuale, avertizează o asociație pro-familie. În 8 iunie 2005, Parlamentul European a aprobat un raport privind protecția minorităților și politicile de anti-discriminare din Uniunea Europeană, scris de Claude Moraes, socialist din Marea Britanie. Raportul a fost aprobat cu 360 de voturi la 272, cu 20 de abțineri.

"Desigur, scopul lăudabil al raportului este de a proteja minoritățile de discriminare", se spune într-o declarație a Euro-Fam, o organizație care activează pentru protejarea demnității umane, pentru familie și pentru nenăscuți. "Totuși, acest lucru devine deosebit de problematic atunci când este făcut cu prețul altor libertăți: în acest caz, există o amenințare deconcertantă a libertății religioase", se adaugă. Includerea Paragrafului 22 în raport indică faptul că Parlamentul European consideră că libertatea religioasă implică discriminare și homofobie, făcându-se referire la domeniul educației. "Există îngrijorarea că acest lucru va duce la suprimarea dreptului părinților de a alege tipul de educație pe care o doresc pentru copiii lor", declară Euro-Fam. De asemenea, "organizațiile religioase, de exemplu, nu ar mai avea dreptul de a alege să lucreze cu persoane care au convingeri comune".

În Paragraful 24, Parlamentul cere garantarea deplasării libere în cadrul Uniunii a cuplurilor de același sex căsătorite. "Se merge până acolo încât se cere ca aceste căsătorii între persoane de același sex să fie recunoscute în țara gazdă, chiar și acolo unde uniunile sau căsătoriile homosexuale nu sunt legal recunoscute", declară Euro-Fam. "Acest lucru nu doar calcă în picioare voința suverană a mai multor state membre ale UE, precum și legislațiile naționale, ci poate de asemenea duce la redefinirea familiei tradiționale în multe state", se avertizează. Organizația pro-familie a adăugat: "Raportul creează un precedent periculos deoarece subminează clar libertatea religioasă. Parlamentul European a demonstrat că este gata să ignore principiul subsidiarității care protejează politicile familiale naționale". Rezoluțiile Parlamentului European nu au un caracter executiv, dar ele tind să influențeze politicile țărilor membre.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1158, Ultimul acces: 2020-09-24 07:29:33