Adolescentilor li se prezinta o sexualitate de doi bani - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Adolescenților li se prezintă o sexualitate de doi bani

[2005-06-18]
Asociația de Planning Familial din Marea Britanie a publicat recent un manual de educație sexuală pentru adolescenți cu vârstele între 13 și 16 ani. Acest manual a fost aspru criticat de grupările pro-familie, ca fiind nepotrivit pentru adolescenți. Broșura include informații despre cum se fac actele sexuale, inclusiv cele anale și orale, iar un capitol are titlu: "Cum pot să fiu bun la făcut sex?" Într-un capitol se explică: "Nimeni nu s-a născut cu experiență în viața sexuală, și cel mai distractiv este să înveți cum să faci sex. Vorbește cu partenerul tău. Întreabă-l ce îi place. Ține cont de sentimentele lui, dar și de plăcerea ta." Manualul îi încurajează pe adolescenți să își exploreze atracțiile homosexuale, și oferă informații despre masturbare. Sunt incluse detalii despre cum un adolescent își poate procura, fără acordul părinților, anti-concepționale precum pilula de a doua zi.

Directorul asociației "Family and Youth Concern", Norman Wells, a spus: "Publicații ca aceasta caută să normalizeze activitatea sexuală în rândul tinerilor sub vârsta la care au voie". Actele sexuale sunt legale doar între persoane peste 16 ani în Anglia, și peste 17 ani în Scoția. "Întreaga tonă de broșuri face din sex ceva de doi bani, distrugând caracterul special de expresie a unei dăruiri totale între soț și soție, în contextul unei căsnicii pe viață, angajante." Wells, reafirmând valorile tradiționale ale celor mai mulți britanici, a subliniat: "Dacă dorim să facem ce este mai bine pentru tineri, atunci trebuie să le spunem întreg adevărul - că păstrarea sexualității pentru căsătorie este o alegere pozitivă care aduce beneficii fizice, emoționale și psihologice, fiind singura metodă sigură de luptă împotriva infecțiilor sexuale." Inițiative ca această broșură nu dau roade, după cum arată faptul că Marea Britanie are în Europa cea mai mare rată de sarcini la tinere.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 801, Ultimul acces: 2020-09-19 07:03:46