Actualitatea crestina - 7/2005 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Actualitatea creștină - 7/2005

[2005-06-18]
Cel mai recent număr din "Actualitatea creștină", periodicul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București, ce poate fi consultat online pe situl ARCB.ro, invită de pe copertă: "Cu inimi de copii să ne apropiem de Inima lui Isus!" Primele pagini sunt dedicate de fapt Inimii lui Isus, devoțiunii legate de aceasta. În chiar prima pagină, IPS Ioan Robu scrie: "Preamărind iubirea și milostivirea lui Dumnezeu, această devoțiune, practicată fie individual, fie comunitar, se exprimă în general prin rugăciuni de consfințire către Inima lui Isus, recitarea litaniilor, spovadă și împărtășirea în prima vineri din lună și imitarea Inimii lui Isus care este blândă și smerită. Ziua în care este practicată în mod special evlavia către Inima lui Isus este vinerea; iar luna dedicată acestei devoțiuni este luna iunie. În prima vineri din fiecare lună a anului, preoții vizitează bolnavii acasă sau la spital, pentru a-i spovedi și împărtăși", fapt pentru care, scrie Arhiepiscopul de București câteva rânduri mai apoi, "le mulțumesc".

În următoarele două pagini, Cristina Șoican scrie pe larg despre Inima lui Isus - Izvor de îndurare pentru toți; Originea devoțiunii - Sfânta Scriptură; Cele douăsprezece promisiuni; Inima lui Isus cere iubire și reparare; Inima lui Isus - Izvor de haruri. Paginile următoare ne prezintă Viața Consacrată (Surorile Fericitei maici Francesca Rubatto); Universul Familiei (cu un interviu cu pr. Fabian Măriuț); Anul pastoral lună de lună (Prin Euharistie ajungem la adevărata împlinire). Un adevărat tur de forță ne este propus în acest număr al revistei prin seria: Dobrogea catolică; Bărăganul catolic; Muntenia catolică; Oltenia catolică. Paginile din mijloc prezintă ca de obicei o parohie, acum venind rândul parohiei "Sf. Anton" din Constanța. În pagina 17 găsim comunicatul INOMC 2005. Înainte de paginile de știri continuă rubricile Conciliu și Momente de credință cu articolele "Dei Verbum" și "Iosue și stabilirea evreilor în Canaan". La final de revistă aflăm "Ce ne dezvăluie stema Papei Benedict al XVI-lea" și cine a fost Sf. Alois Gonzaga. (SI05-10436)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 731, Ultimul acces: 2020-09-25 11:37:21