Situl Vaticanului are o conexiune mai rapida - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Situl Vaticanului are o conexiune mai rapidă

[2005-06-17]
Mulțumită unei conexiuni recent primită de la Rețeaua Europeană de Cercetare și Educație, situl Vaticanului este acum mai rapid și suportă un număr mai mare de vizitatori simultan. Conexiunea cu GARR, rețeaua italiană de informații, are o viteză de 100 megabiți pe secundă, mai departe ajungându-se la GEANT2, rețeaua pan-europeană de Internet de mare viteză. Prin această înțelegere, materialele bibliotecii vaticane și ale bibliotecilor librăriilor universitare vor fi ușor de accesat de către comunitatea celor implicați în munca de cercetare și educare.

Pr. Fernando Vérgez, director al Biroului pentru Internet al Sfântului Scaun, a declarat pentru ZENIT că această înțelegere cu consorțiul GARR răspunde la numărul tot mai mare de vizitatori ai sitului Vatican.va. În luna aprilie, în timpul ultimelor zile și a morții Papei Ioan Paul al II-lea, precum și în zilele alegerii Papei Benedict al XVI-lea, situl Vaticanului a primit zeci milioane de navigatori zilnic, devenind unul dintre cele mai vizitate situri ale lumii. Capacitatea conectivității a trebuit crescută pentru a se evita blocarea sitului. După evenimentele din aprilie, actualmente situl este solicitat de numărul tot mai mare de persoane care doresc să urmărească evenimente cu Papa Benedict în transmisiunile video de pe sit. Participarea Sfântului Scaun la proiectul GEANT2 a fost anunțată oficial la Luxembourg în zilele de 14 și 15 iunie, în cadrul unui congres organizat de această rețea. (SE05-10424)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 797, Ultimul acces: 2020-09-25 22:08:08