Compendiumul Catehismului va aparea publicat in curand - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Compendiumul Catehismului va apărea publicat în curând

[2005-06-16]
Papa Benedict al XVI-lea intenționează să prezinte în curând Compendiumul Catehismului Bisericii Catolice, pregătit de o comisie pe care a condus-o pe când era Cardinal. Joaquín Navarro Valls, directorul Biroului de Presă al Sfântului Scaun a confirmat astăzi această știre. Compendiumul va fi lansat la 28 iunie, în timpul unei celebrări liturgice solemne la care va asista și Sfântul Părinte, informează comunicatul de astăzi.

"Catehismul Bisericii Catolice a fost prezentat credincioșilor și lumii întregi, de către Papa Ioan Paul al II-lea, la 7 decembrie 1992, descriindu-l atunci ca fiind `un text sigur și de referință`", a amintit purtătorul de cuvânt al Vaticanului. "Dorindu-se o mai mare apreciere a catehismului, și dată fiind nevoia reieșită în cadrul Congresului Catehetic Internațional din 2002, Sfântul Părinte a înființat în 2003 o comisie specială, prezidată de prefectul Congregației pentru Doctrina Credinței, care a primit sarcina pregătirii unui Compendium al Catehismului Bisericii Catolice, conținând o versiune mai concisă și mai dialogală al aceluiași conținut al credinței și moralei catolice. Textul `Compendiumului` va fi publicat de Editura Vaticanului împreună cu Editura San Paolo, care vor și monitoriza apoi distribuirea cărții în Italia. Traducerile și edițiile în diferite limbi vor fi realizate cu implicarea Conferințelor Episcopale naționale", a spus în încheiere Navarro Valls.

Într-un interviu din numărul pe aprilie 2003 al publicației "30Giorni", prefectul de atunci al Congregației pentru Doctrina Credinței, Cardinalul Joseph Ratzinger, a spus că în unele cercuri "există o opoziție la orice încercare de `cristalizare` a doctrinei în cuvinte, în numele flexibilității. Mișcarea catehetică post-conciliară a accentuat aspectul antropologic al întrebării, și se spunea că dacă un catehism este prea doctrinal, acest lucru va fi un impediment în dialogul necesar cu omul de astăzi", afirma atunci Ratzinger. "Noi credem că nu este așa. Pentru a dialoga bine trebuie să știm despre ce vorbim. Este necesar să cunoaștem esența credinței noastre. Din acest motiv, un catehism este astăzi necesar mai mult decât oricând." (SE05-10420)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 759, Ultimul acces: 2020-09-23 20:24:56