Credinciosii sunt asteptati la Hramul Manastirii Radu Voda din Capitala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Credincioșii sunt așteptați la Hramul Mănăstirii Radu Vodă din Capitală

[2018-11-06]
de Florin Nicolaie

Mănăstirea Radu Vodă din București își va serba în ziua de 9 noiembrie 2018 unu din ocrotitorii lăcașului de cult, pe Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina.
Cu acest prilej, programul liturgic al așezământului monahal se va desfășura după următorul program:
În zilele de luni și marți vor fi oficiate de la ora 8:00 Sfânta Liturghie și slujba acatistului Sfântului Nectarie, iar seara de la 17:00 slujba Vecerniei împreună cu Pavecernița mică și acatistul Sfântului Efrem cel Nou.
Miercuri, 7 noiembrie, de dimineață va fi un un program liturgic identic cu zilele precedente, iar seara vor fi oficiate slujba Vecerniei mari împreună cu Litia și Taina Sfântului Maslu.
De sărbătoarea Soborului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, 8 noiembrie, Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina și ale Sfântului Efrem cel Nou vor fi scoase și așezate ca în fiecare an într-un baldachin special amenajat în curtea mănăstirii pentru închinarea credincioșilor.
După acest moment, obștea monahală va oficia Sfânta Liturghie, iar seara de la ora 18:00 va avea loc slujba privegherii în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie.
În ziua prăznuirii sfântului, 9 noiembrie, va fi oficiată slujba acatistului acestuia urmată de Sfânta Liturghie, iar seara slujba privegherii în cinstea Sfântului Efrem cel Nou împreună cu Taina Sfântului Maslu.
Moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina vor rămâne așezate în curtea mănăstirii până duminică, 11 noiembrie.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 24071, Ultimul acces: 2024-03-25 09:12:59