Rugaciune si colinde in ultima zi de Craciun la ctitoria Sf. Stefan cel Mare de la Putna - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Rugăciune și colinde în ultima zi de Crăciun la ctitoria Sf. Ștefan cel Mare de la Putna

[2018-12-28]
de Iulian Dumitrașcu

În ultima zi de Crăciun, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Putna a fost oficiată Preasfințitul Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, împreună cu Arhimandritul Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna, și clerici din România, Basarabia și nordul Bucovinei.
După slujbă, a avut loc tradiționalul concert de colinde „La poartă la Ștefan Vodă”.
Concertul a fost dedicat Făuritorilor Marii Uniri din 1918 și generațiilor viitoare de români.
Au participat mai multe coruri din zonă: Grupul vocal instrumental „Fiii Putnei” al Școlii „Mitropolit Iacob Putneanul” din Putna, Grupul vocal studențesc „Irini”, Grupul „Cununa Vicovului” al Școlii Gimnaziale „Ioan Vicoveanu” din Vicovu de Jos, Corul Parohiei Sfântul Gheorghe – Laura, Vicovu de Sus și Grupul vocal-tradițional „Ai lui Ștefan, noi oșteni” al Liceului Tehnologic „Ion Nistor” din Vicovu de Sus.
Alături de grupurile de mai sus, au susținut momente artistice cunoscutul interpret de muzică populară Ilie Caraș, născut în nordul Bucovinei, la Ropcea, și soții Gheorghe și Ionelia Onesemniuc, profesori din Milișăuți, împreună cu cei patru copii ai lor.
Invitații speciali ai acestei ediții au fost membrii grupului „Mărgăritare basarabene”, din Corjova, un sat pe malul Nistrului.
La finalul concertului, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul s-a rugat lui Dumnezeu pentru împlinirea urărilor copiilor care au interpretat colinde.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 10682, Ultimul acces: 2024-03-27 11:00:19