La Manastirea Putna incep taberele pentru copii si tineri romani din SUA si Irlanda - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

La Mănăstirea Putna încep taberele pentru copii și tineri români din SUA și Irlanda

[2019-07-08]
de Gheorghe Anghel

Mănăstirea Putna va găzdui două tabere dedicate copiilor și tinerilor români din Statele Unite ale Americii și Irlanda.
Luni, 8 iulie, începe tabăra „Rădăcini 2019” organizată de Asociația Tinerilor Ortodocși Români din America (ROYA). Activitățile se vor încheia în 14 iulie.
La tabără participă 21 de tineri și 5 însoțitori.
Este al cincilea an în care ROYA organizează această tabără la Putna, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi, și a Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.
„Spune mult faptul că în fiecare an ne reîntoarcem la Mănăstirea Putna și stăm mai mult decât în anul precedent. Am observat multe schimbări în tinerii cu care vin: seriozitatea cu care își construiesc relația cu Dumnezeu, interesul crescut pentru aflarea rădăcinilor și tradițiilor strămoșești. Aflând despre viața Sfântului Stefan cel Mare, ei sunt mândri de cine le-au fost strămoșii”, a declarat Florina Radu, unul dintre organizatori.
Tineri români din SUA în tabără la Mănăstirea Putna. Foto credit: Mănăstirea Putna.
Miercuri, 10 iulie, va începe „Tabăra internațională de tradiție și spiritualitate” cu participanți din Protoieria Irlandei, din cadrul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.
La tabără participă 40 de copii, între 8 și 15 ani, și 15 însoțitori.
Tabăra se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, și a Înaltpreasfințitului Părinte Pimen.
Scopul taberei este să îi familiarizeze pe copiii români din diaspora cu spiritualitatea, cultura și tradițiile poporului român.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 8916, Ultimul acces: 2024-03-24 01:39:07